Archiefbeeld van een Noord-Koreaanse KN-23-raket op een mobiele lanceerinstallatie. / Buitenlandspecialist Guy Van Vlierden.
Volledig scherm
PREMIUM
Archiefbeeld van een Noord-Koreaanse KN-23-raket op een mobiele lanceerinstallatie. / Buitenlandspecialist Guy Van Vlierden. © KCNA / Telegram

ANALYSE. Noord-Korea maakt z’n eerste Europese oorlogsdoden en ziet Oekraïne als proefterrein

Oekraïne wordt nu ook belaagd met Noord-Koreaanse raketten. Die hebben dinsdag al hun eerste doden geëist. Dat is niet alleen dramatisch voor de Oekraïners zelf. Want Pyongyang krijgt daar nu een unieke kans om z’n tuigen uit te testen tegen westerse luchtafweersystemen. Het deed dat al met een raket die ook gebruikt kan worden om een kernkop af te vuren. Wat is Kim Jong-un van plan?

34 reacties

  • Marianne wauman

    3 maanden geleden
    Ook Noord korea zal tweemaal moeten nadenken want zelfs Rusland en China zullen niet toestaan dat er nucleaire wapens worden gebruikt. Een Derde wereldoorlog zie ik er niet te komen, men is beducht voor iedereen en iedereen zal ook zijn twijfels wel hebben. Zoals alle dictaturen zal deze van Noord Korea ook wel eens verdwijnen, de vraag is alleen wanneer?
  • Paul van de velde

    3 maanden geleden
    Geeft Oekraïne lange afstand raketten, de enige taal die Rusland begrijpt.
  • Staf Krijnen

    3 maanden geleden
    Dit komt echt niet goed wat er nu aan de gang is, ik vrees dat in 2024 mogelijks WOIII aan de drempel staat!!!!
  • Marianne wauman

    4 maanden geleden
    Geld voor wapens heeft het regime wel, eten voor zijn bevolking niet. In hoeverre zit je dan in met je eigen mensen om zich dan zo te verheerlijken. De zotten zijn de wereld nog niet uit.
  • Jean de Gand

    4 maanden geleden
    Noord-Korea moet gestopt worden voor het te laat is!