Videospeler inladen...

Grote schade na hevige brand in Chinees afhaalrestaurant in Mechelen

In Mechelen heeft een hevige brand gewoed in het Chinese afhaalrestaurant Ni Hao op de Brusselsesteenweg. De brandweer kwam met 4 wagens ter plaatse en er was een grote rookpluim te zien in de omgeving. De brand is intussen onder controle. Er vielen geen gewonden, mede dankzij de hulp van politie-inspecteur Benny Boydens. De schade aan het pand is groot.

Rond 13 uur brak er brand uit in het Chinese afhaalrestaurant Ni Hao op de Brusselsesteenweg in Mechelen. "Omdat het over een uitslaande brand ging, kwam de brandweer met 4 brandweerwagens ter plaatse om de vlammen onder controle te krijgen", zegt Nathalie Verleye, woordvoerder Brandweer Zone Rivierenland.

De brand is intussen onder controle, maar het pand wordt nog op veiligheid gecontroleerd. Daarna zal de omgeving weer worden vrijgegeven. Het vuur zou ontstaan zijn in de keuken, wellicht gaat het om een accidentele brand.

BEKIJK - Omstanders filmen de zware brand:

Videospeler inladen...

Politie-inspecteur onderweg naar zijn werk grijpt in

Toen Benny Boydens, inspecteur van politiezone Antwerpen, naar het werk wilde vertrekken, merkte hij de grote rookpluim van de brand op. "Ik woon zo'n 500 meter verder en ben toch even gaan kijken", zegt Boydens. 

Wanneer hij aan het pand arriveerde, zag hij dat het vuur niet onder controle was. Hij raadde omstaanders aan de plaats te verlaten,  maar zelf besliste hij de buren te helpen. "Ik heb eerst het gebouw links van de brand, waar zeven mensen aanwezig waren, geëvacueerd en nadien heb ik ook uit het rechtse gebouw nog zeven mensen geholpen." 

Een heldendaad, maar voor Boydens kwam het als een natuurlijke reactie. "Ik ben zelf ook een enkele jaren actief geweest als vrijwillige brandweerman. Maar in al die tijd heb ik zo'n brand nog nooit gezien, het was heel indrukwekkend. Ik ben vooral blij dat het bij materiële schade is gebleven", sluit hij af. 

Meest gelezen