Gwendolyn Rutten is Vlaams minister voor Binnenlands Bestuur (Open Vld) en burgemeester van Aarschot.
Volledig scherm
PREMIUM
Gwendolyn Rutten is Vlaams minister voor Binnenlands Bestuur (Open Vld) en burgemeester van Aarschot. © Jelle Vermeersch

INTERVIEW. Gwendolyn Rutten: “‘Aub, onderzoek me’, zei ik in Gasthuisberg. ‘Van kop tot teen. Want er klopt iets niet. Ik ben ziek’”

Toen ze terugkeerde naar de nationale politiek keek de hele wereld mee. Maar haar ergste battle had Gwendolyn Rutten dan al uitgevochten. Het was er één in de luwte. Met haar eigen lijf als tegenstander. “Ik kan je garanderen: een jaar niet weten wat er met je scheelt, vreet aan je. Ik wil niet weten hoeveel relaties daar al op gesneuveld zijn.”

38 reacties

  • maria lucia vandenborre

    4 maanden geleden
    Iedere vrouw maakt dit mee! Is geen ziekte, is uw lichaam die zich aanpast. Je blijft niet eeuwig jong! Nog maar goed ook! Er zijn nu al teveel mensen in de wereld!
  • Sonny Lataire

    4 maanden geleden
    De verkiezingen komen eraan. Beetje inspelen op de bevolking noem ik dit.
  • Lindsey Naessens

    4 maanden geleden
    Veel negatieve reacties toch weer hieronder... In elk geval, van harte dank, nu begrijp ik ook waar mijn klachten vandaan komen... al een paar jaar loop ik met het idee rond dat ik als een hypochonder zal worden gezien bij het zoveelste doktersbezoek of onderzoek waarbij niks wordt gevonden... Nog geen enkele dokter sprak zelfs maar het woord 'overgang' uit. Ik heb nu even het internet geraadpleegd en alle klachten vallen te verklaren binnen de overgang.
  • ronny wietendaele

    4 maanden geleden
    Prachtig Gwendolyn...u hebt mij heel grondig positief verbaasd...ik las dit met heel veel interesse..
  • ivo torfs

    4 maanden geleden
    Mijn stem heb je niet, wel mijn respect. Ik heb gezien wat menopauze deed met het leven van mijn vrouw en die nasleep is gedeeltelijk blijven duren. Voor de rest een zeer intelektueel persoon, zonder twijfel en iemand moet in de regering zitten natuurlijk.