Profvoetballer (22) van KV Oostende in levensgevaar na crash tegen boom

© jve, KW

Dapo Mebude (22), een profvoetballer van KV Oostende, is zondagochtend met zijn wagen gecrasht tegen een boom. De Schot verkeert in levensgevaar. “De omstandigheden worden onderzocht”, aldus de federale politie.

jve rpo jvh

Het ongeval vond zondagochtend kort voor 9 uur plaats op de afrit van de E40 in Loppem, in de richting van Brussel. Mebude, een Schotse profvoetballer bij tweedeklasser KV Oostende, raakte van de weg en belandde tegen een boom.

De jongeman moest bevrijd worden door de brandweer, en werd afgevoerd naar het AZ Sint-Jan in Brugge, waar hij met spoed geopereerd werd. Volgens de federale politie is de toestand van de speler kritiek. Een delegatie van KV Oostende is ook ter plaatse in het ziekenhuis om zijn situatie op te volgen. Later op de avond kwam het nieuws dat de operatie succesvol verlopen is.

“Dapo Mebude is na zijn ongeval succesvol geopereerd in het AZ Sint-Jan Brugge”, bevestigt de club aan onze redactie. “Maandag krijgen we normaal gezien meer uitsluitsel over zijn situatie. We bedanken de medische staf van het ziekenhuis voor de goede zorgen, denken aan Dapo en zijn familie en wensen hen veel sterkte en beterschap toe in deze moeilijke tijden”, klinkt het.

Bij het ongeval waren geen andere voertuigen betrokken, meldt het parket. “Het is niet duidelijk hoe het ongeval is kunnen gebeuren”, aldus de federale wegpolitie. “Het parket heeft een verkeersdeskundige aangesteld om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.” De nodige vaststellingen werden gedaan, de afrit werd kort voor 15 uur weer opengesteld.

“Onze gedachten zijn bij Dapo en zijn familie”

De spelers van KV Oostende waren op het moment van het ongeval op weg naar een oefenwedstrijd in Knokke, die om 11 uur afgetrapt zou worden. Enkele ploegmaats van Mebude waren dan ook vanop enige afstand getuige van het ongeval. “Er is nog geen verder nieuws over zijn situatie”, laat KV Oostende weten. De oefenwedstrijd tegen FC Knokke werd alvast afgelast.

Mebude is een Brit met Nigeriaanse roots. Hij speelde in de jeugdcategorieën voor de Schotse traditieclub Glasgow Rangers, en was ook Schots jeugdinternational. In de zomer van 2021 vertrok hij naar de Engelse tweedeklasser FC Watford, dat hem meteen uitleende aan derdeklasser AFC Wimbledon – daar was hij een vaste pion in de selectie. In september 2022 nam KVO hem definitief over van Watford. Mebude is geen vaste waarde in het elftal van KVO.

© jve

© jve

© jve

© jve

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen