Ga naar de inhoud

Pep Guardiola over "unieke" Kevin De Bruyne: "Ik wil niet alle druk op zijn schouders leggen"

 zo 7 januari 2024 19:02
Kevin De Bruyne is back.

Hij stond al even te popelen in de wachtkamer en vanmiddag werd hij bevrijd. Kevin De Bruyne heeft na 5 maanden zijn rentree gevierd op het veld en coach Pep Guardiola stond te likkebaarden. 

Pep Guardiola hoef je niet meer te vertellen hoe waardevol Kevin De Bruyne is. Zijn lange afwezigheid - KDB viel uit op 11 augustus - heeft dat nog eens bewezen.

 

Na zijn terugkeer tegen Huddersfield kon de Spaanse coach van Manchester City de superlatieven nog eens als vanouds bovenhalen.

 

"Kevin is uitzonderlijk en uniek", vertelde hij. "Hij helpt ons bij het winnen van wedstrijden en zo zijn er niet te veel spelers. We zullen hem nodig hebben."

 

"Ik ben vrij zeker dat Kevin gevoeld heeft hoeveel we van hem houden. Het wederzijdse respect zal er eeuwig zijn."

 

Met een fitte De Bruyne kan City de komende maanden weer jagen op prijzen. "Ik weet dat hij omkan met de druk, maar ik wil niet al die druk op zijn schouders leggen."

 

"Hij is nog niet klaar om 90 minuten te spelen. Hij moet nu vooral veel minuten verzamelen en trainingen opstapelen. Binnenkort, tegen Newcastle (13 januari), komt er een nieuwe kans voor hem om te spelen."

 

"Daarna hebben we twee weken rust, die we zullen gebruiken om hem verder klaar te stomen voor de tweede helft van het seizoen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: