Joe Biden en Donald Trump.
Volledig scherm
PREMIUM
Joe Biden en Donald Trump. © Getty/fotomontage HLN

ANALYSE. Amerika-correspondent Romina Van Camp legt uit waarom Biden en Trump elkaar zó uitschelden in hun speeches

Volgens Joe Biden hanteert Donald Trump “hetzelfde taalgebruik als nazi-Duitsland”. Volgens Donald Trump is Joe Biden “de slechtste president ooit”. Zo is de campagne voor de presidentsverkiezingen in de VS met een knal begonnen. Dat het in Amerika niét meer gaat over de economie, de oorlog in Oekraïne of het klimaat mag duidelijk zijn, aldus onze Amerika-correspondent Romina Van Camp.

21 reacties

  • Jean West

    4 maanden geleden
    Als Trump president word zal Amerika het veel beter doen. Geen miljarden meer naar het buitenland, illegale migratie aan banden, geen oorlog beginnen of andere landen bombarderen zoals zijn voorgangers, heel veel van zijn programma uitvoeren zoals in zijn vorige ambstermijn.
  • Marianne wauman

    4 maanden geleden
    Als Trump terug president word, zal de wereld daveren. Van hem moet de wereld niets verwachten en zal hij Amerika isoleren van de rest van de wereld "America First" maar hij kan ook niet zonder de rest van de wereld. Trump is niet meer dan een roeper en blijkbaar , "Wie het hardst kan roepen in Amerika is de winnaar" Zijn Amerikanen dan zo oppervlakkig, we moeten geloven van wel. Daarom is Biden beter , ook al zijn het oude mensen ze zouden beter de jonge generatie het beleid laten doen.
  • André Gijbels

    4 maanden geleden
    Trump wilt verkozen worden, dan is hij zeker dat ze hem voor die tijd niet kunnen vervolgen voor zijn misdrijven ,daar gaat het om
  • Gerrit defreyne

    4 maanden geleden
    Het is toch schandelijk dat men in een land met 350 miljoen inwoners, twee hoogbejaarde inwoners moet laten strijden voor het presidentschap. Met alle respect voor de ouderen. Helaas, ondanks de democratie waar ze prat op gaan, moet je toch multimiljonair zijn om je kandidaat te stellen. Het begrip “democratie” is op vandaag een zeer rekbaar begrip.
  • Roger Willems

    4 maanden geleden
    Als dat de enige toekomstige presidentskandidaten zijn ziet het er heel slecht uit voor ons en heel Europa!