BELGA / Eleven
Volledig scherm
© BELGA / Eleven

Racing Genk legt zich niet neer bij beslissing en wil match op Anderlecht toch laten herspelen

Racing Genk legt zich niet neer bij de beslissing van het Professional Referee Department (PRD) om Anderlecht - RC Genk (2-1) niet te herspelen. Gisteren werd de klacht van de Limburgers over de discutabele penalty verworpen omdat het om een menselijke fout ging en geen inbreuk is tegen de spelregels. Maar RC Genk wil verder procederen.

195 reacties

  • Jean-Pierre Van Nylen

    3 maanden geleden
    Als de penaltyfase in Anderlecht-Genk niet als scheidsrechterlijke dwaling wordt aanzien,dan zal in de toekomst iedere fout tegen het reglement als een menselijke fout worden beschouwd.Dus geen reglement meer nodig.
  • Eric Vanderhauwaert

    4 maanden geleden
    Groot gelijk Racing Genk !
  • Dirk Bonne

    4 maanden geleden
    De enige logische stap dat Genk kon zetten aangezien het onmogelijk is dat men niet zou gezien hebben dat meerdere spelers (van beide ploegen) te vroeg vertrokken. En dat er dus bijgevolg een beslissing werd genomen tegen het reglement is, een dwaling dus ... en herspelen van de wedstrijd is dan ook de enige logische beslissing.
  • Gunter houbrechts

    4 maanden geleden
    Als deze wedstrijd opnieuw moet worden gespeeld stel ik voor dat elke ploeg zijn wedstrijden eens terug bekijkt en klacht neerlegt voor elke wedstrijd waar zij benadeeld zijn. Zo weten wij misschien in 2028 wie kampioen wordt in het seizoen 23/24. Ik vind trouwens genk een zeer klein ploegje door deze klacht. Elke ploeg maakt zoiets wel enkele keren per seizoen.
  • Cherrie Janssen

    4 maanden geleden
    Scheids had ook gewoon het doelpunt op strafschop kunnen goedkeuren. Hoe dikwijls gebeurt dat niet en wordt dat niet aangeklaagd? Hypocriet Verschaeren was er al eerste bij om te protesteren op te vroeg inlopen, terwijl hij het zelf was die de kattestaart de bel aanbond. Was het niet mooi geweest als Verschaeren en co in het kader van fairplay zich waren gaan verontschuldigen bij de scheids? Waarom moet Genk zo ver gaan in hun verdediging om hun gelijk te MOGEN halen?