Direct naar artikelinhoud
Nieuws

Laura Tesoro na commotie over Palestijnse vlag op podium: ‘Ik kon niet doen alsof er niets aan de hand was’

Laura Tesoro zwaait met de Palestijnse vlag tijdens haar optreden in Mechelen.Beeld VTM Nieuws

Het Vlaams openingsfeest van het Europees Voorzitterschap 2024 zaterdagavond in Mechelen werd even onderbroken door actievoerders die ‘Free Palestine!’ scandeerden. Zangeres Laura Tesoro ging vervolgens het podium op met een Palestijnse vlag in de hand. Op Instagram reageert Tesoro nu voor het eerst op de kritiek die ze sindsdien ontving.

Video wordt geladen...

Het optreden van Laura Tesoro zorgde voor wat commotie, omdat ze bij de start van haar nummer met een Palestijnse vlag zwaaide en zei: “I agree, free Palestine. Jullie zijn supermoedig om dit hier te doen, echt waar.” Daarna werd de live-uitzending van het feest nogmaals onderbroken en moest de Mechelse burgemeester Bart Somers (Open Vld) de gemoederen komen bedaren op het podium.

De actievoerders konden op weinig begrip rekenen van de organisatie en onder meer Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) liet optekenen dat hij “het spijtig vond dat een mooi evenement werd misbruikt”. Ook Tesoro zelf kreeg er op sociale media stevig van langs.

“Ik kon geen liedje zingen en doen alsof er niets aan de hand was terwijl er werd gedemonstreerd voor mensenrechten en mensenlevens”, reageert Tesoro nu. “Ik kon dat niet negeren, dus stak ik de vlag omhoog.” De zangeres verduidelijkt dat ze daarmee geen steun heeft betuigd aan Hamas, dat ze joden niet haat en dat ze het niet oké vindt om onschuldige burgers te doden, waar ze ook wonen. “Het betekent dat ik wil dat alle oorlogen en genocides stoppen”, besluit ze.

Reactie Laura TesoroBeeld Instagram Laura Tesoro