Influencers boos op Xander De Rycke na eindejaarsconference, komiek reageert: “Por de beer niet”

© rr

Xander De Rycke heeft het aan de stok met Jamie-Lee Six en Steffie Mercie na zijn eindejaarsconference ‘Houdt het voor bekeken 2023’. De influencers worden door de mangel gehaald in zijn show en kunnen daar niet mee lachen. De Rycke reageert op Instagram: “Ik heb dit jaar nauwelijks de mormels aangeraakt die jullie gemaakt hebben. Por de beer niet.”

edb

Vrijdag zond VRT Canvas de eindejaarsconference Xander De Rycke houdt het voor bekeken van De Rycke uit. De comedian stond in de laatste week van 2023 tot drie keer toe in de Lotto Arena met zijn show. Daarin fileert hij naar goede gewoonte de Vlaamse showbizz.

Twee van zijn ‘slachtoffers’ in de show zijn influencers Jamie-Lee Six en Steffie Mercie. De Rycke heeft het over de Vlaamse horrorfilm FOMO, waarin Six en Mercie een rol spelen. “Het engste aan heel die film is Jamie-Lee Six die gedurende 90 minuten algemeen Nederlands probeert te spreken. Al dat geld voor een borstvergroting, maar niets voor dictie. Dat is jammer. Het is maar wat je vooruit helpt in je carrière zeker...” De West-Vlaamse Six liet in 2020 een borstvergroting uitvoeren en besprak dat uitgebreid op haar sociale media.

Steffie Mercie moet het ook ontgelden. “Dat is vaak bij mensen die bekend zijn van Instagram. Je kent ze van hun foto’s en denkt: ‘Dat is een mooie jongen, dat is een mooi meisje, dat ziet er een toffe uit.’ Tot ze hun mond opendoen en je denkt: ‘Ah, dat is jammer.’ Zoals een Steffi Mercie... tof hé, tot ze begint te spreken. Dat klinkt als de muizen uit Assepoester op helium”, zegt Xander.

Zaterdag reageerden de twee influencers op de volgens hen misplaatste moppen. “Twaalfjarigen maken deze mop ook”, schrijf Jamie-Lee op het nieuwe socialemediakanaal Threads. Steffie deed haar zegje op Instagram, maar verwijderde de post snel. Ze heeft het over een mop van De Rycke die verwijst naar de dood van Sanda Dia. “Dit is gewoon oprecht walgelijk”, schrijft ze.

(Lees verder onder de foto)

De inmiddels verwijderde post van Steffi Mercie.© rr

Waarschuwing

De Rycke schreef zijn respons op Instagram. “En dit is alvast een vriendelijke head’s up naar enige influencer, tiktokker, youtuber en vlogger die het niet aanstaat als er een grap over hen in de show zit. Het mag u zeker niet aanstaan. En je hebt het volle recht om een kleine groep pubers richting mijn socials te sturen. Ik ben geen comedian die dingen op een podium zegt en dan schrikt van een reactie.”

De komiek geeft een waarschuwing mee voor zij die moppen uit de context halen of materiaal bewerken om een ander beeld te scheppen. “Herinner gewoon dit: ik lach al met Niels (Destadsbader, red.) voor zijn eerste Sportpaleis, ik ben bijna voor de rechter gesleurd door een bendeslachtoffer. Ik heb mijn hoop kwade mensen jaarlijks al zien passeren. Ik heb dit jaar nauwelijks de mormels aangeraakt die jullie gemaakt hebben. Por de beer niet.”

Op het Threads-bericht van Jamie-Lee Six reageert de komiek in zijn gekende stijl. “Ik betwijfel of ze die mop ook maken aangezien FOMO een 16+ film was en maar 9.034 bezoekers had.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen