Photo News / Action Images via Reuters
Volledig scherm
© Photo News / Action Images via Reuters

De dribbelkoning, de killer of ‘Mister Treble’? Wie wint de eerste Gouden Schoen voor ‘Beste Belg in Buitenland’?

Een van deze drie mag binnen zeven dagen zijn eerste échte Gouden Schoen in ontvangst nemen. De prijs van ‘Beste Belg in het Buitenland’ wordt opgewaardeerd om ook de beste Rode Duivels in de bloemetjes te zetten voor hun prestaties op het wereldtoneel. De jury koos deze drie kanshebbers uit: de meest constante spits van 2023 en de dribbelkoning die in de herfst op het allerhoogste niveau flitste, dagen de meest succesvolle speler van 2023 uit. Loïs Openda, Jérémy Doku of voor de vierde keer Kevin De Bruyne: wie verdient de eer het meest? Dit zijn hun harde cijfers en hun prijzen.

18 reacties

  • Michel Beys

    4 maanden geleden
    Spijtig voor Debruyne maar nu denk ik toch dat Lukaku er boven uit steekt, nummer drie is dan zeker en vast Doku.
  • Dany Herman

    4 maanden geleden
    Is de beste kan in iedere competitie mee als hij zijn kans krijgt
  • KAREL DE BONTRIDDER

    4 maanden geleden
    Voor Jeremy is het nog een beetje te vroeg voor deze trofee. Hij wint hem zeker in de toekomst. King Kev verdient hem zeker, al heeft hij er al 3. Ik denk dat Romelu de juiste keuze zou zijn deze keer. Hij verdient hem zeker en in het zicht van het E.K. zou het een serieuze boost voor hem zijn...
  • Herman Van Arendonk

    4 maanden geleden
    Zo'n schaaltje is aardig, maar het is nog belangrijker dat Belgen in andere Europese landen speelminuten maken. Als de helft van de Rode Duivels bij een buitenlandse topclub op de bank zit, dan is dat slecht voor hun ontwikkeling. Gelukkig is Doku nog jong, en hij zal nog belangrijker worden bij Manchester City. Wie zjn de drie genomineerden? KDB, Doku en Lukaku liggen voor de hand, maar zoals al is gezegd hier, Bakayoko is ook met een sterk jaar bezig.
  • Christiaan GOETHALS

    4 maanden geleden
    Duidelijk dat CDK nu geen kans heeft, maar dat komt wel. Eens zien wat Frank dan zegt.