© RV

Dorpsfeest in Paal

Paalonline sluit het project “Paal, één dorp, vele gezichten” op 14 mei af met een Volksfeest in OC De Buiting ten voor dele van Open Hart Paal.

RV

In januari 2016 werd het project gestart.50 inwoners van Paal,23 verschillende nationaliteiten, werden gefotografeerd en geïnterviewd. Door fotografen uit Paal en medewerkers van paalonline. In oktober2016 werden de 50 deelnemers uitgenodigd voor een receptie en werden de levensgrote foto’s voor het eerst getoond. Alle interviews werden sequentieel op paalonline gepubliceerd. Vanaf einde januari 2017 tot midden april stonden de foto’s opgesteld op diverse plaatsen in het Paalse straatbeeld. Op 14 mei wordt het project officieel afgesloten met het Volksfeest en mogen de deelnemers hun foto afhalen.

Aan het Volksfeest werken 18 verschillende verenigingen van Paal mee. Vanaf 13h00 zijn er optredens van het Sint Ceciliakoor Tervant, Harmonie Hoop in de Toekomst,Jasper Caubergs,Red Shadow Country Dancers,Cantemus koor,’t Buitings Volkstoneel,Mustafa Yagizoglu band en Donia Dab.

Verder zijn er infostandjes van het Davidsfonds,OKRA,KWB Centrum,Mijnwerkers Brancardiers,Ziekenzorg Paal,Sint Pietersgilde Tervant,Sint Jansgilde,’t Vlaams Kruis,Open Hart Paal,Koninklijke Fotoclub Beringen en Het Rode Kruis Beringen.

De KWB zorgt voor pannenkoeken, OKRA speelt Kubb, er zijn Rwandese hapjes, Open Hart organiseert een tombola en er is een springkasteel voor de kinderen.

De inkom is gratis en de opbrengst gaat integraal naar Open Hart Paal.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer