KBC schrapt gratis zichtrekening

Bank-verzekeraar KBC maakt een einde aan de gratis zichtrekening. Vanaf 1 juli kost een KBC-Basisrekening 2 euro per maand. De rekening blijft wel nog gratis voor jongeren tot en met 24 jaar.

KBC biedt sinds 2014 een gratis KBC-Basisrekening en een betalende KBC-Plusrekening aan. De twee pakketten omvatten een zichtrekening en naargelang het pakket een aantal bijbehorende bankdiensten.

Steeds meer extra diensten en functies

De bank-verzekeraar wijst erop dat het aanbod van de gratis rekening de voorbije jaren stelselmatig werd uitgebreid (met bijvoorbeeld debetkaart, kredietkaart, een aantal gratis geldopnemingen ...), en dat de klanten steeds meer extra diensten en functies wensen te gebruiken.

KBC wil naar eigen zeggen aan die vraag tegemoetkomen, maar "om de uitgebreide dienstverlening op hetzelfde hoge niveau te kunnen blijven waarborgen en nieuwe toepassingen te ontwikkelen die de klant geld en tijd besparen, past KBC het rekeningaanbod aan", luidt het in een persbericht. 

Nieuwe prijzen

Concreet zal de KBC-Basisrekening vanaf 1 juli 2 euro per maand kosten, en de Plusrekening vanaf 1 april 3,75 euro per maand (in plaats van 3,25 euro). Beide rekeningen blijven gratis tot 24 jaar, en wie een KBC-Plusrekening heeft, behoudt de gratis Basisrekening (bij identiek dezelfde rekeninghouders).

"De wijzigingen weerspiegelen de gestegen inflatie alsook de investeringen die KBC continu doet in innovatie, digitalisering, beveiliging en in de opvolging van de complexe en snel wijzigende reglementering", stelt de bank-verzekeraar nog. Hij voegt toe dat de laatste prijsaanpassing van de KBC-Plusrekening dateert van 2021.

Meest gelezen