Oekraïense soldaten vuren op de Russische verdedigingslinie in de regio Zaporizja.
Volledig scherm
Oekraïense soldaten vuren op de Russische verdedigingslinie in de regio Zaporizja. © AP

Plotseling is een Oekraïense doorbraak weer binnen handbereik

De Krim is de zwakke schakel van Rusland en Oekraïne weet die telkens weer in het hart te treffen. Kiev heeft deze operaties de afgelopen zes maanden zelfs geïntensiveerd. Oekraïne is erin geslaagd om vijandelijke radarsystemen en luchtverdedigingsposities op de Krim uit te schakelen. En die Oekraïense aanvallen zijn nog maar het topje van de ijsberg. Enter de mysterieuze, maar zeer doeltreffende verzetsbeweging Atesh en een Oekraïense doorbraak is weer binnen handbereik.

23 reacties

  • Bart Timperman

    3 maanden geleden
    Het westen moet nu de steun aan Oekraïne opvoeren, geef Rusland de tijd niet om te hergroeperen. Als Oekraïne verliest belanden we sowieso terug in een koude oorlog.
  • Brian Toelofzen

    4 maanden geleden
    Stoppen met de steun aan corrupt Oekraïne is de enige oplossing. Niet onze oorlog. Al genoeg zinloos bloed vergoten. De Donbass heeft gekozen voor aansluiting bij Rusland. Respecteer dat.
  • Kato De Cock

    4 maanden geleden
    Zolang Oekraïne Ik vechten moeten we ze steunen met al wat ze nodig hebben. Ze verdienen hun vrijheid en onafhankelijkheid. Voor Europa is het beste dat Oekraïne niet Russisch wordt. Bekijk de landkaart en zonder Oekraïne zijn Polen, Roemenië en de Baltische staten niet te verdedigen. Dan moet je je grens met 1000'en continue bewaken.
  • Rudi maerevoet

    4 maanden geleden
    Wanneer gaat Europa in de eerste plaats zijn rug rechten? Vooraleer het helemaal te laat is. Er staat nu al bijna niks meer recht in oekraine
  • Sam Bedfort

    4 maanden geleden
    Het Westen is daar nu reeds aan het werk. oekraïne een neutrale status geven? Dat had het al. Meer zelfs, de UK en de VS zijn naar daar gevlogen om vredesonderhandelingen te stoppen. De burgers in Donbas hebben ervoor gekozen bij Rusland aan te sluiten omdat azof ze reeds een decennium terroriseerde.