Agressieve gedetineerde verwondt drie cipiers in Oudenaarde: “We zijn geen boksbal en eisen maatregelen”

Drie cipiers raakten gewond door een jonge gedetineerde.© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Oudenaarde -

In Oudenaarde zijn maandag drie cipiers gewond geraakt door een jonge gedetineerde die door het lint ging. De cipiers zijn het geweld beu en vragen extra maatregelen.

Peter Malaise

Maandag verwondde een gedetineerde drie cipiers. De minderjarige gevangene zat al in de isoleercel en wilde niet terug naar die plek. Hij viel de begeleidende cipier aan. Zijn collega’s kwamen hun aangevallen bewaker helpen. Daarbij kregen ook twee andere cipiers klappen.

Twee van de drie aangevallen gevangenbewaarders zijn arbeidsongeschikt. De aanvaller ziet zijn verblijf in de isoleercel meteen verlengd.

Het gevangenispersoneel is het beu en vraagt extra maatregelen. “Vrijdag hadden we een vergadering en voorspelden we dat dit ging gebeuren”, klinkt het. “Ze geloofden ons niet, en kijk. Er is een overbevolking in de gevangenis en die is echt te groot. Bovendien is er te weinig personeel, en te veel agressie naar ons.”

Te veel agressie

“Dat moet veranderen. We zijn geen boksbal: we willen gerespecteerd worden. De laatste tijd is er veel te veel agressie naar de cipiers, en de overbevolking is daar zeker een oorzaak van. Ook al is die overbevolking de laatste tijd wel iets gedaald.”

Volgens onze informatie is er een stakingsaanzegging ingediend. De regionale directie komt daardoor naar Oudenaarde om samen met de gevangenisdirectie de situatie te bespreken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen