Franz Beckenbauer trouwde drie keer.
Volledig scherm
PREMIUM
Franz Beckenbauer trouwde drie keer. © Photo News/Getty Images

PORTRET. Op z’n achttiende al vader in spe die weigerde te trouwen: Franz Beckenbauer, Kaiser op het veld met een woelig privéleven

Hij was even sierlijk op het veld als in het leven, dat hem tegelijk niet spaarde. Franz Beckenbauer, een van de grootste voetballers aller tijden, overleed op 78-jarige leeftijd. Een portret van ‘Der Kaiser’, gewiekst en een tikkeltje eigenwijs, als 1860 München-fan ooit verleid door het almachtige Bayern en nooit ver weg van een schandaal. “Ik heb ooit een stamboom laten maken: de Beckenbauers waren allemaal buitenechtelijke kinderen.”

11 reacties

  • Jan Jansen

    4 maanden geleden
    Na Johan Cruyff beste Europese speler van vorige eeuw!
  • Brecht Mues

    4 maanden geleden
    @Marcel Winckels: Hij was inderdaad een veel scorende verdediger, ik denk na hem dat Sergio Ramos (in zijn Real periode) in zijn buurt komt.
  • Gerd Peeters

    4 maanden geleden
    Wat hij in zijn privéleven deed, was zijn zaak, daar heeft niemand iets mee te maken.
  • Jos Denis

    4 maanden geleden
    Ik zag nog die match tegen Italië waar de journalisten voor het eerst over “der Kaiser” schreven. Met 1 arm in een steunverband bleef hij onaantastbaar de verdediging aanvoeren. De vergelijking met Napoleon was gemaakt. Rust zacht, geweldige Franz.
  • Guy Lefebure

    4 maanden geleden
    Hij was een sierlijke, elegante speler. De beste libero ooit. Hij had een geweldige traptechniek en inzicht in het spel. Toen ik jaren in Duitsland woonde volgde ik hem steeds. Hij was een streling voor het oog. Het gaat je goed.