The Emirates FA Cup - speeldag 1 - 08/01/24 - 21:16
75'
Bruno Fernandes
0 - 2
75'

Echt overtuigend was het niet, maar Manchester United heeft nog eens een simpele zege geboekt. Tegen derdeklasser Wigan Athletic stootte het door naar de 1/16e finales van de FA Cup. Kapitein Bruno Fernandes zorgde vanaf de stip voor de 2-0-zege.

Met slechts één overwinning in zijn laatste zes wedstrijden had Manchester United nood aan een vertrouwensboost.

Tegen buurploeg Wigan Athletic - dat achttiende staat in de derde klasse - kreeg het in de derde ronde van de FA Cup nog eens de kans om uit te pakken.

Maar United kon bij momenten maar moeilijk verstoppen dat het met een vertrouwenscrisis kampt. Swingen deed het niet, maar in de problemen kwam het ook nooit echt. Zeker niet toen Diogo Dalot na 23 minuten de 0-1 van buiten de grote rechthoek in het zijnetje mikte.

Daarna kregen de bezoekers enkele goede kansen om te verdubbelen, maar vooral diepe spits Höjlund draaide enkele mogelijkheden onbegrijpelijk de nek on. United hield Wigan zo kunstmatig in leven.

Tot Bruno Fernandes in de 75e minuut ter aarde stortte in de grote rechthoek na een fluwelen contact. De middenvelder van de bezoekers eiste zelf de strafschop op en mikte de magere 0-2-eindstand netjes binnen.

Fase per fase

90+5' tweede helft
90+3'
wissel
90+3'
wissel
90+3'
wissel
88'
84'
wissel
79'
wissel
79'
wissel
75'

Doelpunt voor
Manchester United

Bruno Fernandes (Manchester United) legt de bal op de stip en zet de strafschop om.