“Ik val hier bijna van mijn stoel”: N-VA en Vlaams Belang verontwaar­digd na uitspraak minister Rutten over taalgebruik

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten (Open VLD) heeft dinsdag, tot ontzetting van N-VA en Vlaams Belang, in het Vlaams Parlement verklaard dat ze campagne heeft gevoerd in het Frans, maar ook in het Engels, Duits en Arabisch. Oppositiepartij Vlaams Belang wil dat minister-president Jan Jambon (N-VA) haar terugfluit.

136 reacties

  • Luc De Bruycker

    2 maanden geleden
    Veel op verbetert met de toename van onze vrouwelijke politiekers!
  • martine van den weghe

    2 maanden geleden
    Hoe is het mogelijk dat wij Belgen , Walen en Vlamingen en Duitstaligen zo moeten toekijken naar ministers die de taalwet niet respecteren. Elke immigrant moet de talen kennen van ons land om te begrijpen wie we zijn en om hun kinderen de kans te geven van ons onderwijs … we kunnen niet elke taal toelaten . Het Engels is de enige universele taal. … een beetje orde , respect en discipline en dat men ook de problemen durft benoemen en oplossen !!!
  • Marie Vanakker

    3 maanden geleden
    Een verkiezingsjaar! Hier gaan we weer met geleuter en niets beduidende zever om zoveel mogelijk af te leiden van de echte problemen waar ze liever niet over praten of geen concrete oplossingen voor hebben.
  • Karine Roeland

    4 maanden geleden
    Mensen in eigen taal aanspreken? Mensen die in een ander land gaan wonen moeten de taal van het land waar ze wonen spreken. Wij worden in Turkije, Marokko, ...ook niet in het Nederlands aangesproken. Waarom moeten wij ons steeds aanpassen?
  • Danny Govaerts

    4 maanden geleden
    Ze kan als vrije burger zich in bochten vringen en talen spreken zo als ze gebekt is. Maar als politieka met een bootschap aan de bevolking heeft ze die vrijheid niet en moet ze bij gesprekken van officiële aard de taalwet respecteren. In asielcentra ga je ook niet de mensen ontvangen in hun eigen taal je spoort mensen aan zo snel mogelijk de geldende taal te leren. Hier en in Brussel Nederlands, in Wallonië Frans. Al dat ik toch twijfel dat het in Brussel volgens de taalwet loopt.