illustratiebeeld
Volledig scherm
PREMIUM
illustratiebeeld © Photonews

659 gezinnen maakten het te bont: 1 op 3 probleemhuurders wordt uit sociale woning gezet

Eén op de drie sociale huurders in Vlaanderen die (ernstig) zondigt tegen de huurverplichtingen wordt uiteindelijk uit huis gezet. In 2022 moesten zo 659 ‘Families Flodder’ hun sociale woning verlaten. Dat blijkt uit cijfers van Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA). Hoe bont moet je het maken om uit je sociale woning te worden gezet? En waar kunnen zo’n huurders vervolgens terecht?

26 reacties

  • Leonarda Van Opbroecke

    4 maanden geleden
    Het gaat niet over privewoningen, het gaat over woningen die gebouwd en onderhouden worden met belastinggeld. Als je geholpen wordt met een dak boven je hoofd dan is er respect voor opbrengen het minste wat de huurder kan doen.
  • RIET HEIRMAN

    4 maanden geleden
    De regelgeving is te gunstig voor huurders, te ongustig voor bonafide verhuurders, wat ertoe leidt dat meer en meer kleine verhuurders besluiten hun eigendom te verkopen, moe getergd door de problemen met huurders. De vrederechter lost vaak niet veel op, er moet al véél gebeuren om slechte huurders uit te kunnen zetten. Het wordt stilaan onmogelijk een huurder te vinden waar je vertrouwen in hebt, en ik ken veel verhalen van verhuurders die er de brui aan geven.
  • van Dessel Wim

    4 maanden geleden
    Als verhuurder sta je tegenwoordig nergens meer ... De huurwaarborg dekt amper iets van de onkosten als je nog maar een beetje tegenslag had met je huurders
  • irene leijssen

    4 maanden geleden
    Gewoon een zwarte lijst online zetten zoals bij de aannemers die niet inorde zijn met hun betalingen zodat de particulieren verhuur niet de dupe ervan wordt
  • Patrick Decock

    4 maanden geleden
    Wanneer gaan ze de wet aanpassen dat iedereen zijn huis of appartement moet correct onderhouden of het eigendom is of gehuurd. Zo niet enkel zware financiële straffen zowel voor huurders of verhuurders, en voor de huurders een onmiddellijke uitzetting en voor de huisjesmelkers een zware straf.