Wereldbank waarschuwt voor “miserabel decennium”

Samengevat: Ondanks enige positieve ontwikkelingen, zoals een veerkrachtige Amerikaanse economie en dalende inflatie, blijft de wereldwijde economische groei achter bij de verwachtingen. De Wereldbank benadrukt de noodzaak voor structurele hervormingen en waarschuwt voor een decennium van economische uitdagingen, vooral voor ontwikkelingslanden.

Waarom is dit belangrijk?

Deze voorspelling is significant omdat ze een scherpe tegenstelling vormt met de relatief optimistische economische vooruitzichten van een jaar geleden. De afnemende inflatieschok heeft de wereld niet in een recessie gestort, maar de groei vertraagt en wordt bedreigd door geopolitieke ontwikkelingen en strengere kredietvoorwaarden.

4 op 10 lage-inkomenslanden nog steeds armer dan pre-Covid

In het nieuws: De wereldwijde groei zal naar verwachting voor het derde jaar op rij vertragen van 2,6% vorig jaar tot 2,4% in 2024, bijna driekwart procentpunt onder het gemiddelde van de jaren 2010.

  • Ontwikkelingslanden zullen naar verwachting met slechts 3,9% groeien, meer dan een procentpunt onder het gemiddelde van het afgelopen decennium.
  • Na een teleurstellende prestatie vorig jaar zullen de lage-inkomenslanden naar v
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer