Personages Femke en Rosa in hun wijnbar.
© VRT

Radio staat vaker op in "Thuis": "Een klein detail, maar het viel de trouwe fans meteen op"

De radio speelt vaker op de achtergrond in televisieserie "Thuis" op VRT1. Dat viel enkele trouwe kijkers op. "We zetten daar steeds meer op in. Zo trekken we de buitenwereld nog meer binnen", zegt managing director Peter Bouckaert in "Goeiemorgen Morgen!" op Radio2.  

Het is de aandachtige "Thuis"-kijkers niet ontgaan. De radio speelt vaker op de achtergrond tijdens scènes. "We doen dat meer en meer", zegt Peter Bouckaert, managing director van "Thuis" op Radio2. "We willen de buitenwereld zo goed mogelijk laten binnendringen in de serie. Radio helpt daarbij enorm."

De productie zet de radio zelfs bewust luider op de achtergrond. "We sleutelen aan het volume in de montage. Het is een klein detail. En het is grappig dat het de trouwe kijker is opgevallen."

BELUISTER - Het gesprek in "Goeiemorgen Morgen!"

Echte radiofragmenten

De serie is uiteraard fictie, maar de radio op de achtergrond is dat niet. "We gebruiken fragmenten die echt zijn uitgezonden", zegt Bouckaert. "Er is natuurlijk een tijdsverschil tussen de radio-uitzending en de televisie-opname. Daarom zal je nooit harde nieuwsberichten horen. Verkeersbulletins gebruiken we wel. Dat is een dagelijkse realiteit."

De zender die je hoort, verandert mee in functie van het personage. "De jongeren luisteren naar MNM of Studio Brussel", zegt Peter Bouckaert. "Zie je een fragment met jongeren in beeld, dan geven we de voorkeur aan die zenders." En het tijdstip is ook belangrijk. "We letten erop dat die timing klopt. Als er een scène is aan het ontbijt, dan kan het zijn dat je 'Goeiemorgen Morgen!' hoort, het ochtendprogramma op Radio2." 

Meest gelezen