Genk-coach Wouter Vrancken over 'penaltygate'
Volledig scherm
Genk-coach Wouter Vrancken over 'penaltygate' © Photo News / JBE

KIJK. “Machteloosheid? Zeker en vast”: Vrancken vanuit stageoord Benidorm over ‘penaltygate’

Bij Racing Genk blijven ze bij hun standpunt: de match tegen Anderlecht moet overgespeeld worden. “We hopen minstens op juridische duidelijkheid”, zegt voorzitter Peter Croonen vanop winterstage in het Spaanse Benidorm. Coach Wouter Vrancken voelt machteloosheid, maar wil er zijn energie niet meer insteken: “Maar ze hebben wel een kans gemist om een signaal te geven.”

25 reacties

  • Luc Verbrugghe

    4 maanden geleden
    Heeft hij gelijk? Misschien wel..., maar in het dagelijkse leven komt dit meer voor dan je denkt. Wie een verkeersboete aanvecht moet voor de politierechtbank verschijnen. Dus de (politie)rechter moet beslissen indien de agent in kwestie gelijk heeft.... dus 99 keer op 100 ben je reeds verloren op voorhand... Dus PRD zal heus zijn refs niet veroordelen...
  • Frederik Jansens

    4 maanden geleden
    Tis niet zeker of het wel penalty was. Staat de Anderlecht speler in de 16m of niet? Begin dat eerst eens te controleren.
  • etienne sneyers

    4 maanden geleden
    Machteloos omdat ook in de reacties hier blijkt hoe met de waarheid een loopje wordt genomen. Spelregels, fairplay, eerlijkheid ... het doet er allemaal niet meer toe. Fouten worden met de mantel der liefde afgedekt. Verder aanmodderen, manipuleren zijn aan de orde van de dag, niet alleen in de sport, maar ook daarbuiten. Wie de grens wil trekken, wordt met de grond gelijkgemaakt.
  • jan boden

    4 maanden geleden
    Het is niet gebruikelijk maar om een wedstrijd te mogen starten moeten beide teams uit minstens 7 spelers bestaan. Vrancken kan dus gerust een wedstrijd met 10 spelers aanvatten, volledig reglementair. Vrancken vergeet dat de VAR slechts adviserend is in deze situatie, de eindbeslissing ligt bij de veldscheidsrechter. Bovendien is er geen bewijs dat deze vermeende fout wedstrijdbeslissend zou zijn. Het BAS zal dus besluiten om niet te herspelen.
  • Geert Van Heesvelde

    4 maanden geleden
    Machteloos mag je u voelen wouter zeker als uw ploeg een voorsprong uit handen geeft.