Didier Reynders en Pierre Wunsch.
Volledig scherm
Didier Reynders en Pierre Wunsch. © ANP / EPA / BELGA

Akkoord over topjobs: Pierre Wunsch blijft bij Nationale Bank, Didier Reynders kandidaat secretaris-generaal Raad van Europa

UPDATEHet kernkabinet is het eens geraakt over de verlenging van het mandaat van Pierre Wunsch aan het hoofd van de Nationale Bank. Dat werd vernomen bij de woordvoerder van de premier. Ook over de voordracht van Didier Reynders voor de functie van secretaris-generaal bij de Raad van Europa is er binnen de topministers van de regering-De Croo een akkoord.

26 reacties

  • Rudi Geirnaert

    4 maanden geleden
    Als gepensioneerde buschauffeur bij Delian met een pensioentje van 1650 euro wil ik langs deze weg ook mijn kandidatuur indienen voor deze betrekking , kan iemand mij vertellen hoe ik via ons kent ons dat kan doen aub ,,,,,
  • oswald billiet

    4 maanden geleden
    Het zal moeilijk worden voor onze Alexander want België is tot op heden al goed bediend in Europa. Tenzij er iets wordt bedacht dat passend is en continuïteit geeft en wat prestige kan inhouden. Een gewoon zitje in het EU parlement, dat is te min.
  • jan boden

    4 maanden geleden
    Ze moeten allemaal nog ergens onder dak geraken vooraleer de verkiezingen losbarsten.
  • Kris Tyteca

    4 maanden geleden
    Mensen die eerder de wetten maakten geven elkaar nu een topjob. Want zo zit ons “democratisch” systeem in elkaar. Een zelfbeschermende onschendbare vicieuze cirkel.
  • Jef Verhulst

    4 maanden geleden
    Wanneer gaan deze politieke benoemingen op kap van de belastingbetaler eens eindelijk stoppen ? Bekwaamheid moet primeren, niet de politieke kleur.