Kernkabinet eens over herbenoeming van Pierre Wunsch als gouverneur Nationale Bank

Het kernkabinet is het woensdag eens geraakt over de verlenging van het mandaat van Pierre Wunsch aan het hoofd van de Nationale Bank. Dat werd vernomen bij de woordvoerder van de premier. Ook over de voordracht van Didier Reynders voor de functie van secretaris-generaal bij de Raad van Europa is er binnen de topministers van de regering-De Croo een akkoord.

jvh
Bron: BELGA

Het mandaat van Wunsch liep op 1 januari af. Zijn herbenoeming had een formaliteit moeten zijn. De regering raakte het op de laatste ministerraad voor de kerstvakantie echter niet eens over een aantal dossiers, waardoor ook de verlenging van het mandaat van de gouverneur geblokkeerd zat.

Het kernkabinet raakte het woensdag uiteindelijk wel eens, zodat Wunsch – die een MR-signatuur meedraagt – opnieuw voor vijf jaar de NBB mag leiden. De verlenging zal worden geformaliseerd door een Koninklijk Besluit van minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V).

Voordracht Reynders

Daarnaast gaan premier Alexander De Croo en zijn vicepremiers ermee akkoord Didier Reynders opnieuw voor te dragen voor een topjob bij de Raad van Europa. De voormalige vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken was al eens kandidaat voor de functie van secretaris-generaal, maar moest toen de duimen leggen voor zijn Kroatische tegenkandidate.

Intussen verhuisde Reynders van de federale regering naar de Europese Commissie. Over zijn politieke toekomst was het echter speculeren, vooral sinds afgelopen weekend duidelijk werd dat ex-premier Charles Michel bij de verkiezingen de Europese lijst van de MR zal trekken en hijzelf dus hoogstens de derde plaats zou kunnen krijgen, die geen garantie biedt op een zetel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen