Openbaar ministerie eist rijverbod en boete van 2.000 euro voor advocaat Omar Souidi na ongeval met vluchtmisdrijf in Schilde

Het openbaar ministerie heeft een rijverbod van anderhalve maand en 2.000 euro boete gevorderd tegen advocaat Omar Souidi, die vorig jaar tegen twee geparkeerde wagens reed in Schilde. Hij ontkent dat hij te snel reed en vluchtmisdrijf pleegde. "Toen ik de ravage zag, wilde ik alleen nog maar mijn kinderen vasthouden."

Het ongeval gebeurde vorig jaar op 11 maart rond 6.30 uur. Advocaat Omar Souidi verloor de controle over het stuur en knalde met zijn Land Rover op twee wagens die langs de Wijnegemsteenweg in Schilde geparkeerd stonden. Zijn auto werd door de klap weg gekatapulteerd tegen een lantaarnpaal. De advocaat bleef ongedeerd. Hij stapte uit en wandelde te voet naar huis. 

Rond 7 uur bood zijn partner zich op de plaats van het ongeval aan en zij vertelde dat zij achter het stuur had gezeten. "Dat strookte echter niet met wat getuigen hadden gezien. Zij spraken over een mannelijke bestuurder en de bril van beklaagde werd ook tussen de brokstukken gevonden", zei de procureur. 

Toen de politie een eerste maal bij hem thuis aanbelde, werd er niet opengedaan. De politie ging even later nog een tweede keer langs en toen vertelde zijn partner dat ze niet wist waar hij was. Er kon dus niet gecontroleerd worden of de advocaat al dan niet onder invloed was op het moment van het ongeval. Toen hij uiteindelijk wel verhoord kon worden, gaf hij toe dat hij de bestuurder was. Hij zei dat hij van oververmoeidheid in slaap was gevallen achter het stuur. Hij ontkent dat hij te snel reed en vluchtmisdrijf pleegde: "Toen ik de ravage zag, wilde ik alleen nog maar mijn kinderen vasthouden", klonk het in de rechtbank. 

Volgens de procureur was het ongeval te wijten aan onaangepaste snelheid. Ze vorderde daarvoor 15 dagen rijverbod en 400 euro boete. Voor het vluchtmisdrijf eiste ze een maand rijverbod en 1.600 euro boete.

Meest gelezen