Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Duitsland is niet te spreken over uitspraken minister Gennez (Vooruit): “Totaal onbegrijpelijk”

Het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken vindt de kritiek van onze minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez (Vooruit) “totaal onbegrijpelijk”. Dat zegt een woordvoerder van het ministerie aan ‘Knack’. In een interview met het weekblad stelde Gennez zich grote vragen bij de houding van Duitsland in het Israëlisch-Palestijnse conflict.

59 reacties

  • Eddy Van Nieuwenhuyzen

    4 maanden geleden
    Caroline Gennez heeft het moorden, kidnappen en verkrachten door Hamas veroordeeld. Terecht. Tegelijkertijd stelt zij dat Israël als bezettingsmacht al jarenlang het internationaal recht op de Westelijke Jordaanoever en in Gaza schendt. Eveneens de zuivere waarheid. Er kan Gennez dus niks, nothing, nada, verweten worden.
  • marina lanoye

    4 maanden geleden
    De relaties met onze buren beschamen om enkele stemmen te winnen van Palestina aanhangers zo erg is het geworden bij Vooruit.
  • henri sluyts

    4 maanden geleden
    Ik denk dat totaal onverwacht Gennez er een pak stemmen bij heeft .
  • Gerry Cle

    4 maanden geleden
    Onbegrijpelijk. Er wordt langs alle kanten geschoten op de boodschapper die vrede wil terwijl men de boodschap gewoon van tafel veegt. Blijkbaar heeft Israël het recht om 25 000 onschuldige burgers te vermoorden zolang er maar enkele hamas strijders bijzitten. Deze oorlog is zo ongelijk alsof het lijkt dat Israël met tien man blijft slaan en stampen op een man die reeds op de grond ligt. Het mag nu stoppen.
  • Christophe Philippe

    4 maanden geleden
    Gennez heeft groot gelijk! Als israel het recht heeft zichzelf te verdedigen hebben de Palestijnen dit recht zeker ook na 75 jaar van brutale collonisatie. Daarbij komt dat het recht op zelfverdediging proportioneel moet zijn hetgeen hier absoluut niet aan de orde is. het te pas en vooral te onpas gebruiken van het antisemitisme argument brengt juist de joodse gemeenschap in gevaar door de uitholling van deze term. anti zionisme is niet gelijk aan antisemitisme.