Bombardementen in Gaza/ Professor Chris Van Den Wyngaert.
Volledig scherm
PREMIUM
Bombardementen in Gaza/ Professor Chris Van Den Wyngaert. © AP / ID/ Bart Dewaele

Pleegt Israël nu echt genocide tegen Palestijnen? Experts: “20.000 doden, maar met wélke intentie? Da’s de vraag”

Pleegt Israël een genocide in Gaza? Minister Petra De Sutter (Groen) wil dat ons land - net als Zuid-Afrika - naar het Internationaal Gerechtshof stapt voor een onderzoek. Is er echt een genocide aan de gang in Gaza? Wij legden het voor aan twee experts in internationaal recht. “Een minister die suggereert een kernbom op Gaza te smijten, dat zou je kunnen lezen als een intentie, ja.”

47 reacties

  • liliane bervoet

    3 maanden geleden
    Als dit geen genocide is , hoe zou je het dan noemen .
  • Julien Van Wonterghem

    4 maanden geleden
    Dat er een genocide plaats heeft, daar ben ik bijna zeker van. Het apartheidsbeleid en de Israëlische corruptie liggen aan de oorzaak van al die aanslagen in dat gebied. Zolang Israël niet optreed tegen haar corrupte kolonisten zal er onrust blijven in die streek.
  • Eric Roeloffzen

    4 maanden geleden
    Het betreft altijd de omgekeerde wereld, trek gewoon zelf de conclusies.
  • Danny De Graeve

    4 maanden geleden
    We gaan toch niet eeuwig blijven liegen en bedriegen of met de grootste schaamte de andere kant opkijken. Het geweten knaagt al heel lang aan onze ziel. Uiteindelijk gaan we allemaal sterven
  • Diego Latona

    4 maanden geleden
    20 000 sinds oktober 23. En de miljoenen daarvoor tellen we niet mee? Voor 7 oktober werden palestijnen bijna dagelijks vermoord. Wat was er eerst. Hamas of de onderdrukking van de palestijnen? Ik begrijp zelf niet dat Hamas als terroristische organisatie afgeschilderd wordt. Ze vallen enkel hun bezetter Israel aan. Nooit een ander volk of land. Het is niet alsof Israel al 75 niet dagelijks Palestijnse burgers doodt. Waarom beschouwt men Israel dan niet als terroristische staat?