Rock Werchter on Ice: schaatsers leven zich uit op ondergelopen festivalweide

Rotselaar -

Na de hevige regenval van vorig week stond de weide van Rock Werchter compleet onder water. Schaatsfanaten in de buurt wreven zich al in de handen met de aangekondigde vriestemperaturen, en zien nu hun wens uitkomen. De wei is een grote schaatsbaan geworden. “Echt machtig om eens te kunnen doen”, zegt buurtbewoner Noë.

Sam Coremans

Inwoners van Rotselaar en omstreken trokken woensdagmiddag naar de festivalweide van Werchter. Niet met een tentje en festivalstoeltje, maar met schaatsen en hockeysticks. Door de hevige regenval van de eerste week in 2024 was de weide compleet ondergelopen. Wie de temperaturen goed in het oog hield, kon wel een schaatsfestijn op het terrein voorspellen.

LEES OOK. Loch Werchter: festivalweide verandert door hevige regenval in meer

“Dinsdagavond waren we al eens komen piepen”, zegt Filip Vervecken (52). “Nog een vriesnachtje erbij en het komt goed, zei ik tegen mijn zonen. Vandaag zijn we direct na school vertrokken. Een prachtige dag om te schaatsen. In Keerbergen, waar we vandaan komen, gaan we geregeld de schaatsbaan op. We waren dus goed voorbereid voor het natuurijs.” (Lees verder onder de foto.)

Alexander, Christiaan en Filip zakten af vanuit Keerbergen© scl

Het is er aan te zien bij Filip (52) en zonen Alexander (10) en Christiaan (8). De jongens zijn helemaal ingepakt. “Ik heb mijn skibroek en winterjas aan”, zegt Alexander. “Ook mijn helm is belangrijk voor de veiligheid.”

Zo kan het gezin genieten met volle teugen. “Heel leuk dat de jongens de kans krijgen om op natuurijs te schaatsen. Met het zonnetje erbij, mooier kan het eigenlijk niet zijn.”

IJshockey op de wei

Niet alleen gezinnen komen genieten van het schaatsweer. Iets verderop knoopt ook Noë (24) zijn schaatsen dicht. “We wonen in de buurt, net achter de wei”, zegt hij. “We hadden het ijs dus nauwlettend in de gaten, en vandaag was het duidelijk sterk genoeg. Ondertussen zijn we al hier voor de tweede keer.”

Samen met Zoë (22) en Robbe (17) haalt hij hockeysticks uit een sportzak. “Ik heb vroeger nog ijshockey gespeeld, dus het leek ons leuk om ook wat met de sticks te spelen. We gaan wat rondpassen en misschien komt er straks nog een wedstrijdje van. Machtig om dit eens te kunnen doen.”

© scl

© scl

© scl

© scl

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen