Belga
Volledig scherm
© Belga

Parket opent strafonderzoek naar Chinese inmenging bij Vlaams Belang

Het federaal parket heeft een strafdossier geopend naar aanleiding van de gelekte chats tussen een Chinese spion en de voormalige Vlaams Belanger Frank Creyelman. Dat heeft minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open Vld) gezegd in de Kamer en wordt bevestigd aan onze redactie.

51 reacties

  • wesley netnem

    4 maanden geleden
    Het echte doel van China, Rusland begint vruchten af te werpen ..Westerse burgers trappen met beiden ogen open in de val ! Namelijk Populisten aan de macht brengen die positief zijn voor China en Rusland ... Trump in de VS , Bolsonaro in Brazilië , Orban in Hongarije ezv ... Het zijn Vazallen van de Russen en Chinezen ...Die niets geven om de Westerse burgers ! Denk je nu echt dat VB of Nva ook maar 1 euro cent geven om de Vlaamse Burgers ?? Die geven enkel om Onze centen die naar hen vloeien .
  • Luc Caels

    4 maanden geleden
    er zijn verkiezingen op komst. het spel van beschuldigingen begint weer. En nu zeker dat er veel partijen de bui al zien hangen.
  • Ludo Vanberg

    4 maanden geleden
    als ik dit artikel lees .dan is er iets wat mij laat denken aan de zaak VDB in de jaren 1980 .en waar hij overladen werd door vele zonden .waarvan dan later blijkt dat deze valse berichten werden verspreid door drie verschillende journalisten van verschillende kranten pas in 2009 werden deze journalisten en de baas van de toenmalige staatsveiligheid Albert Raas veroordeeld tot het betalen van een grote schadevergoeding.het enige wat hij had misdaan was ergens een fraude in zijn worsten fabriek.
  • alfons schouwaerts

    4 maanden geleden
    Zal toch mijn stemkeuze niet veranderen, andere partijen hebben nog grotere schandes over zich.
  • Ivo Verherstraeten

    4 maanden geleden
    De hetse tegen VB gaat verder. Maar Chinese bussen kopen en onze economie kapot maken is ok.