Olivier maakt zelf ijspiste in Turnhoutse tuin voor zoon die ijshockey speelt

Met dit vriesweer heeft een vader in Turnhout een ijspiste aangelegd in zijn tuin omdat zijn zoon Louiz graag ijshockey speelt. Het is een constructie geworden met houten balken, een zeil en veel water. Zoon Louiz is heel enthousiast: "Het is superleuk en er zijn al veel vriendjes komen schaatsen in onze tuin."

Niet iedereen wacht op de vorming van natuurijs om te kunnen schaatsen. "We hebben zelf een kleine ijspiste gemaakt in onze tuin met dit vriesweer," zegt Olivier van Gool uit Turnhout. "Mijn zoon Louiz speelt ijshockey en kan zo plezier maken met zijn vriendjes."

Oliviers piste is uiteindelijk zo'n 3 op 4 meter groot geworden. "We hebben houten balken in een rechthoek aan elkaar vastgemaakt en hebben er een zeil ingelegd. Daarna hebben we er verschillende laagjes water in laten bevriezen. Ook nu zet ik nog drie keer per dag een extra laagje water op het ijs om de de baan te onderhouden", zegt hij.

Zoon Louiz is heel enthousiast, en geniet volop van de ijspiste. "Ik heb al veel kunnen schaatsen in de tuin. Er zijn ook al veel vriendjes geweest. Toch is de echte training met mijn ijshockeyploeg natuurlijk nog leuker." 

Meest gelezen