Van links naar rechts: N-VA-fractieleider Peter De Roover, Groen-vicepremier Petra De Sutter en minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez.
Volledig scherm
Van links naar rechts: N-VA-fractieleider Peter De Roover, Groen-vicepremier Petra De Sutter en minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez. © Photo News / Belga

“Gennez en De Sutter stellen zich op als activisten”: N-VA-fractieleider De Roover kritisch over Israël-standpunten van federale ministers

Uitspraken van federale ministers Caroline Gennez (Vooruit) en Petra De Sutter (Groen) over conflict in Gaza zijn volgens fractieleider Peter De Roover (N-VA) “diplomatieke blunders”. “Je merkt dat ons buitenlands beleid een zootje aan het worden is”, zegt hij kritisch in een interview op VRT Radio 1.

61 reacties

  • Ludo de Kerf

    3 maanden geleden
    Ben tegen alle geweld in de wereld ,maar zoals Hamas op het festival geweldadig mensen aanviel ,kon je rekenen dat Israël ook genadeloos ging toeslaan ,deze vete is la heel lang aan de gang en hopelijk kunnen ze in de toekomst bouwen aan een eigen land voor beiden .
  • Françoise Dupont

    3 maanden geleden
    Deze 2 hebben letterlijk niet goed opgelet in de geschiedenisles.
  • Jeremy Wouters

    4 maanden geleden
    Iemand die ook maar het minste van de geschiedenis van dit conflict heeft gelezen en begrijpt, snapt toch dat Israelische terugtrekking geen oplossing is? Een schijnheilig Hamas is in 2006 democratisch verkozen, heeft onmiddellijk daarna een burgeroorlog ontketend en vervolgens heel Gaza 15j lang gegijzeld. Al het geld dat ze kregen ging naar terreur en het indoctrineren van de jonge generatie. In het verleden waren ook beide kampen in fout maar dat verandert niets aan de situatie vandaag.
  • Eddy Jans

    4 maanden geleden
    Het is zeker niet goed te praten wat Israel uitspookt . Maar toch niet vergeten dat de aanval op onschuldige burgers van Hamas ditmaal de oorsprong is. En dat is het spijtige aan de replieken in de kamer , de rol van Hamas (een terreurgroep) en de palestijnen die Hamas steunen en toelaten dat Hamas zich vermengen onder de bevolking wordt doodgezwegen.
  • Kathleen steegmans

    4 maanden geleden
    Wat met het bestaansrecht van de Palestijnen De Roover? Meer dan 23.000 doden waarvan de meerderheid kinderen en vrouwen!? De Sutter en Gennez hebben overschot van gelijk als je het mij vraagt. Israël had al lang gestopt moeten worden. Dit is niet meer menselijk. Niets maar dan ook niets, rechtvaardigt het plat bombarderen van zoveel onschuldige mensen die dan ook nog eens vastzitten als ratten in een val. Wat daar gebeurd is het grootste schandaal sinds WOII. :(