© BDD

© rr

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Overvaller knipt enkelband door en pleegt nieuwe inbraken

Dylan F. (20) uit Arendonk, die eerder een dagbladhandelaar overviel en inbraken pleegde, zit opnieuw in de cel. Hij had zijn enkelband doorgeknipt en de KLJ, Chiro en scouts van Zoersel bestolen.

Ivo Meulemans

De raadkamer in Turnhout verlengde dinsdag zijn aanhouding met een maand. Hij werd afgelopen donderdag opgepakt in een kraakpand in Merksplas. Twee weken geleden had hij plots zijn enkelband doorgeknipt en was hij de woning van zijn vader ontvlucht.

Sindsdien stond hij geseind. Bij zijn arrestatie bekende hij meteen drie inbraken. Tijdens één nacht was hij binnengedrongen bij de KLJ, Chiro en scouts van Zoersel.

Dylan F. is al een tijdje op de dool. In het najaar van 2015 werd hij ontmaskerd als een van de daders die verantwoordelijk waren voor minstens tien inbraken bij jeugdbewegingen en sportclubs in Arendonk en omstreken. Voor die feiten kreeg hij in maart van dit jaar nog een werkstraf van 150 uren en een boete.

In maart vorig jaar pleegde hij een mislukte overval op dagbladhandel Hulselmans in de Schutterstraat in Arendonk. Daarvoor kreeg hij in juni een jaar cel. Midden juli kwam hij vrij. Maar in september drong hij binnen in de kassawagen bij Frietrock in Retie, pleegde een mislukte overval bij Warpy in Oud-Turnhout en biechtte nog vier inbraken op.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER