Advies SERV: “Prijskaartje digitale meter loopt voor Vlaming op van zo’n 400 naar ruim 1.000 euro”

De digitale meter voor gas en elektriciteit zal de Vlaming meer geld kosten dan oorspronkelijk geraamd. Dat schrijft De Standaard die een advies van de SERV, het Vlaams adviesorgaan dat werkgevers- en werknemersorganisaties verenigt, kon inkijken. Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) wil nu de verplichte installatie herbekijken.

Waarom is dit belangrijk?

Vlaanderen zet volop in op de digitale meter. Voor Europa moet Vlaanderen 80 procent digitale elektriciteitsmeters plaatsen tegen eind 2024. Maar Vlaanderen gaat verder: tot 100 procent tegen 2029. Alleen dreigt heel die operatie nu meer te kosten dan verwacht.

In het nieuws: Volgens de SERV zijn de kosten van de digitale meter in Vlaanderen fors opgelopen. Dat staat in een advies van het Sociaal-Economische Raad over het investeringsplan van netbeheerder Fluvius.

  • Eind 2023 had 46 procent van de Vlaamse gezinnen al een digitale meter voor gas en elektriciteit. Bedoeling is om dat cijfer tegen het einde van dit jaar op te krikken tot 80 procent.
  • De SERV stelt zich nu vragen bij die doelstelling omdat de kosten van de digitale meters fors zij
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer