Ga naar de inhoud

Shari Bossuyt krijgt 2 jaar schorsing na positieve dopingtest: "Geen enkele vorm van menselijkheid"

 do 11 januari 2024 18:49
Shari Bossuyt legt zich neer bij haar straf.

Shari Bossuyt kent het verdict van haar dopingzaak: een schorsing van twee jaar. De Belgische wielrenster testte vorig jaar positief op Letrozole Metabolite, hetzelfde verboden middel als Toon Aerts. Het Franse dopingagentschap erkent dat het gebruik "niet intentioneel" was, maar heeft niet voldoende bewijs kunnen vinden om een strafvermindering door te voeren. Bossuyt gaat niet in beroep.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Net nu het EK baanwielrennen verreden wordt, heeft Shari Bossuyt slecht nieuws te verwerken gekregen. 

 

In maart vorig jaar testte ze positief op letrozole metabolite, hetzelfde middel dat ook bij Toon Aerts werd aangetroffen. Later op het jaar raakte het nieuws bekend en sindsdien staat de 23-jarige renster op non-actief.

 

Bossuyt verzette zich met woord en daad tegen de beschuldigingen, maar onze landgenote heeft vorige week te horen gekregen dat ze een schorsing van twee jaar krijgt.

 

Vandaag reageerde onze landgenote: "Zoals verwacht, stellen ze ons een straf van twee jaar voor. Ze bevestigen en erkennen het feit dat de contaminatie niet intentioneel is."

 

"En net hierin frustreert deze hele zaak mij enorm! Geen enkel vorm van menselijkheid of nuance en geen enkel overleg. Leg mij eens uit hoe een atleet een contaminatie uit voeding moet kunnen aantonen."

Ik heb hier gewoonweg de kracht en de centen niet voor.

Shari Bossuyt

Bossuyt moet zo definitief een kruis maken over haar olympische droom, waar ze met Lotte Kopecky hoopte deel te nemen aan de ploegkoers.

 

In beroep wil onze landgenote ook niet meer gaan. "Ik heb hier gewoonweg de kracht en de centen niet voor", vertelt Bossuyt.

 

"Het gevoel om te moeten vechten tegen de bierkaai, de nachten van slapeloosheid door continu te piekeren en mij financieel te pijnigen door nog eens tienduizenden euro’s te moeten uitgeven aan een reeds verloren zaak, maken dat ik besloten heb om het hierbij te laten ...”

Gerelateerd: