Minister van Justitie Van Tigchelt (Open Vld) lanceert vijf maatregelen in de strijd tegen criminaliteit.
Volledig scherm
Minister van Justitie Van Tigchelt (Open Vld) lanceert vijf maatregelen in de strijd tegen criminaliteit. © Belgian_Freelance / BELGA

Geweld tegen politie en hulpverleners voortaan strenger bestraft

Geweld tegen politieagenten en hulpverleners wordt voortaan strenger bestraft. Een wetsontwerp van minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open Vld) daarover is goedgekeurd. De tekst bevat nog meer maatregelen. Ook het uitrusten van voertuigen met verborgen ruimtes is voortaan strafbaar, net als het overgooien van voorwerpen over gevangenismuren.

92 reacties

  • Dirk Haverhals

    4 maanden geleden
    alle' ze worden wakker, had al jaren terug moeten zijn gebeurd. verkiezingen op komst??
  • may geysels

    4 maanden geleden
    ik wil het eerst zien, het geweld in Brussel tijdens oudjaar ging jaren geleden harder aangepakt worden. elk jaar hetzelfde liedje en waarom denk je ? ze worden niet gestraft en de werkende vlaming zal wel voor alles opdraaien
  • Jurgen Herbert

    4 maanden geleden
    Niet enkel het geweld tegen politie en hulpverleners moet voortaan strenger bestraft worden maar ook en vooral tegen de eigen burger.
  • Stef Debever

    4 maanden geleden
    Die Van Tigchelt lijkt mij een bekwame man op de juiste plaats. Van de rest van de politiekers kan ik dit niet zeggen.
  • PETER Vandaele

    4 maanden geleden
    En dan krijgen ze bij de rechter een werkstraf opgelegd, het poetsen van de politie combi's. Het wordt tijd dat er veel strengerre uitspraken moeten volgen door de rechters met effectieve gevangenisstraffen en geen straffen met uitstel.