Lagarde: “Rentetarieven zullen zakken eens we zeker zijn dat de inflatie naar 2 procent zakt”

Christine Lagarde, de voorzitter van de Europese Centrale Bank, geeft aan dat de rentetarieven zullen zakken, maar wel pas als de ECB zeker is dat de inflatie verder richting het doel van 2 procent zakt.

Waarom is dit belangrijk?

Door de hoge rentetarieven zijn geld lenen en investeren een stuk minder voordelig. Hoewel markten en financiële instellingen hopen op een snelle verlaging, wil de ECB op zeker spelen. Lagarde is echter wel positief.

In het nieuws: Lagarde is voorzichtig optimistisch dat renteverlagingen eraan komen.

  • In een interview met France 2 gaf Lagarde evenwel aan dat ze "geen datum kon geven" voor een renteverlaging. Maar, zo zei ze, dat "als we dit gevecht winnen, als we naar 2 procent (inflatie, red.) gaan zoals we voorspellen in 2025, en als dat bevestigd wordt door de data die we zullen hebben, dan heb ik er veel vertrouwen in dat de rentes zullen afnemen van zodra we deze zekerheid hebben".
  • Die voorzi
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer