Auto boort zich in garagepoort van woning terwijl bewoonster televisie kijkt

De auto ramde de woning aan de kant van de garagepoort, aan de andere zijde van de woning dan waar het eigenlijke woongedeelte zich bevindt.© RR

Dessel / -

Op de Oude Markt in Dessel is donderdagavond rond 22.30 uur een auto van de weg afgeraakt en tegen de gevel van een huis gebotst. In de auto liepen twee inzittenden lichte verwondingen op, de bewoonster bleef ongedeerd.

Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak van het ongeval was. Mogelijk had een gladde plek op de rijweg er iets mee te maken, waarop het voertuig dan zou zijn geslipt. De wagen boorde zich tegen de voorgevel van een woning op de Oude Markt, pal tegenover zijstraat Lukasstraat.

Hij ramde daarbij een stuk van de muur en de garagepoort, maar gelukkig was dat aan de andere kant van het huis dan waar het woongedeelte zich bevindt. Binnen zat de bewoonster op dat moment rustig televisie te kijken. Zij bleef ongedeerd, maar was door de zware klap wel heel erg geschrokken. In de auto zaten drie personen: een man, een vrouw en een klein kind. De moeder is samen met haar kind naar het ziekenhuis overgebracht voor verzorging.

Het huis liep door het ongeval nogal wat schade op: de garagepoort was ingedeukt en de zijgevel vertoonde door de klap een flinke scheur. Maar volgens de brandweer was het pand voorlopig niet onbewoonbaar. De woning moest niet gestut worden. Het woongedeelte werd niet geraakt. (ho)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen