De Croo en Lahbib nemen afstand van de uitspraken van minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez (Vooruit).
Volledig scherm
De Croo en Lahbib nemen afstand van de uitspraken van minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez (Vooruit). © Photo News

"Bijzonder jammer": na premier De Croo fluit ook buitenlandminister Lahbib haar collega-minister Gennez terug

UPDATEPremier Alexander De Croo (Open Vld) en minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) zijn het niet eens met de uitspraken die minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez (Vooruit) heeft gedaan over de oorlog tussen Israël en Palestina. In een interview met ‘Knack’ beschuldigde Gennez Israël van etnische zuivering in Gaza. De minister uitte ook felle kritiek op Duitsland, dat zich volgens haar “voor de kar van de Israëlische regering laat spannen”.

107 reacties

  • Jean Donny

    3 maanden geleden
    Gennez is op onverstandige manier haar boekje te buiten gegaan.
  • Geert Verschelde

    4 maanden geleden
    Haar reacties in "De afspraak" getuigden van een grote vooringenomenheid.
  • Alfons Detemmerman

    4 maanden geleden
    een minister moet geen aktieleider zijn
  • Marc Baeyens

    4 maanden geleden
    De partij van de achteruit-gang heeft nog eens getoond wat hun echte 'inhoud' is : populisme ten top om kiezers te lokken.
  • Leonarda Van Opbroecke

    4 maanden geleden
    Bij aanstelling van haar postje vroeg een reporter info hoe ze als minister van ontwikkelingshulp haar post ging invullen. Antwoord was duidelijk: ontwikkelingshulp bieden aan landen die ons een bedreiging vormen.Indien België vriendschappelijke banden heeft met dat land neemt de bedreiging van terreur af "Voila,dat is de bedenkelijke visie die nu in praktijk wordt gezet samen met Groen.Niets zeggen over Hamas, mee hun kant kiezen in de hoop dat België wordt ontzien bij verdere escalatie.