Dorde Pupovac: “Ik heb me nooit zo thuis gevoeld als bij Anadol.”© Dick Demey

Plus ArtikelRC Peer - Anadol

Servische Nederlander (32) kiest na Europese rondreis voor Anadol: “Ik wil niet over verleden praten”

Heusden-Zolder -

Onbetaalde salarissen, kapotte tenues, omgewoelde trainingsvelden en autoritaire bestuurders. De avonturen van Dorde Pupovac in de onderste regionen van profvoetballand moeten niet onderdoen voor een strip van Kuifje. “Daar wil ik liever niet aan herinnerd worden. Ik heb me nooit zo thuis gevoeld als bij Anadol”, knipoogt de Servische Nederlander.

Geert Stienissen

“Dit is mijn eerste interview in drie jaar tijd. Ik praat graag over de warme ontvangst bij Anadol. Over mijn voetbalverleden spreek ik liever niet.”

Aan het woord is Anadol-aanwinst Dorde Pupovac (32), die vier dagen per week verzekeringen beheert voor Rabobank.

Voetbaldroom

“Ik belandde op m’n achtste vanuit Servië in Nederland. Voetbal was van jongsaf mijn passie. Ik jaag tot op de dag van vandaag mijn voetbaldroom na en weet dat ik alles gegeven heb”, licht de middenvelder een tipje van de sluier.

Dorde Pupovac: “Ik heb me nooit zo thuis gevoeld als bij Anadol.”© Dick Demey

“Na jeugdclub Blauw-Geel en Udi ‘19 kon ik via een vriend een contract tekenen bij NK Zvijezda Gradacac, dat op het eerste niveau speelde in Bosnië. Blessures nekten me in die periode, waardoor transfers naar clubs in Servië en Griekenland in het water vielen. Daarna volgden een sterke periode bij het Duitse Meerbusch. Ook voetbalde ik voor Niki Volou in Griekenland en het Portugese Uniao Madeira. In Nederland kwam ik uit voor Achilles ‘29, UNA en Unitas.”

Ik jaag tot op de dag van vandaag mijn voetbaldroom na en weet dat ik alles gegeven heb

Dorde Pupovac

Anadol is de nieuwe thuishaven voor Pupovac. De tweedeprovincialer uit Heusden-Zolder pakte onder het nieuwe trainersduo Bruno Versavel-Herwig Van Sweevelt twaalf op vijftien. En hoopt met deze transfer de einderonde te bereiken.

Dorde Pupovac: “Ik spreek liever niet over mijn voetbalverleden.”© Dick Demey

“De trainers willen met hun ervaring meer snelheid van uitvoering in het spel krijgen. Ook ligt er nadruk op fysieke arbeid. Dat ligt me wel, want mijn loopvermogen is naast mijn technische baggage en tweevoetigheid één van mijn sterke punten. Of ik druk voel? Helemaal niet, want ik voelde me meteen thuis”, lacht Pupovac, die als aanvallende middenvelder of tweede spits tot z’n recht komt.

“Ik weet wat er van mij verwacht wordt bij Anadol. Laten we er een mooi half seizoen van maken en de eindrondedroom waarmaken. In de eerste oefenpot scoorde ik met een vrije trap en gaf ik één assist. Dat smaakt naar meer.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer