Oscar Bobb
2 - 3
Oscar Bobb
90+1'

In de Premier League heeft Manchester City de lastige verplaatsing naar Newcastle tot een goed einde gebracht en daarvoor mag het Kevin De Bruyne bedanken. De Belg deed de match kantelen met een invalbeurt waarin hij scoorde en de assist van de overwinning uitdeelde. "Ik heb het gemist", sprak de uitblinker na de wedstrijd.

Nog geen Kevin De Bruyne in de basis bij Manchester City, wel Jeremy Doku. De City-Belgen zagen hun keeper al vroeg uitvallen: Ederson moest al na enkele minuten naar de kant na een botsing met Newcastle-speler Sean Longstaff.

In een zinderende eerste helft met wisselende kansen waren het de bezoekers die op voorsprong kwamen en hoe! Bernardo Silva prikte achter zijn standbeen de 0-1 op het bord.

Veel tijd om te bekomen van die tik had Newcastle niet nodig. De thuisploeg hing nauwelijks 10 minuten later de bordjes weer in evenwicht en ook die goal mocht gezien worden. Isak nam invallersdoelman Ortega te grazen met een krul in de verste hoek.

Een knap doelpunt vond Anthony Gordon en de jonge Engelsman had ook duidelijk goed opgelet. Met een kopie van Isaks goal draaide hij de rollen helemaal om: 2-1.

Manchester City had een vleugje genie nodig in de 2e helft en dan kom je al snel bij Kevin De Bruyne uit. Die werd 20 minuten voor tijd van stal gehaald en stelde niet teleur.

Enkele minuten na zijn invalbeurt schoof hij de bal vanaf de rand van de zestien voorbij Newcastle-keeper Dubravka.

Ook de 2-3 in de extra tijd kreeg een Kevin De Bruyne-stempel. De Belg legde de bal over de Newcastle-verdediging panklaar voor de 20-jarige Oscar Bobb.

Dankzij de felbevochten zege blijft Manchester City in het spoor van leider Liverpool, dat 2 punten meer telt.

De Bruyne: "Ik heb het gemist"

"Ik heb hard gewerkt om terug te keren", verklaarde De Bruyne na afloop aan de Engelse tv-zender TNT Sports.

"Ik heb het gemist. Ik kreeg af te rekenen met een zware blessure en ik had tijd nodig om terug te komen. Ik heb me vermaakt vandaag."

"Ik denk dat mijn prestatie vandaag meer te maken had met wilskracht dan met iets anders", vervolgde hij. "Ik ben voorlopig niet in staat om dit 90 minuten lang te brengen. Op dit moment kan ik 30 minuten alles geven. Ik voel het in mijn longen, vooral door de kou."

Oscar Bobb, de vervanger van Jérémy Doku in de 82e minuut, prikte in de 91e minuut een magistrale assist van De Bruyne tegen de netten en trok daarmee winst over de streep.

"Mijn bal was goed, maar de loopactie van Oscar was ongelofelijk. Als hij die actie niet maakt, kan ik mijn pass niet uitvoeren", eindigde De Bruyne.

Fase per fase

90+4' tweede helft
90+4'
Kevin De Bruyne (Manchester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Sean Longstaff (Newcastle United).
90+2'
Miguel Almirón (Newcastle United) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+1'

Doelpunt voor

Oscar Bobb kan scoren voor Manchester City. De assist komt op naam van Kevin De Bruyne.
90+1'

3 - extra time

Er komen 3 minuten extra tijd bij.
88'
Kevin De Bruyne (Manchester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Fabian Schär (Newcastle United).
87'
Miguel Almirón (Newcastle United) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Oscar Bobb (Manchester City).
86'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Lewis Miley (Newcastle United) stond buitenspel.
86'
wissel
85'
Hoekschop voor Manchester City. Kevin De Bruyne trapt die naar de tweede paal.
85'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Kevin De Bruyne (Manchester City), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
84'
Kevin De Bruyne neemt de hoekschop voor Manchester City. Hij dropt de bal centraal voor doel.
84'
Redding van Martin Dubravká (Newcastle United), die de bal al duikend kan pareren.
84'
Rodri (Manchester City) haalt uit...
82'
wissel
80'
De poging wordt gered door Martin Dubravká (Newcastle United), die geen rebound weggeeft.
80'
Phil Foden (Manchester City) haalt uit...
80'
Kieran Trippier neemt de hoekschop voor Newcastle United. Hij dropt de bal centraal voor doel.