Vakbonden dienstenchequesector dienen stakingsaanzegging in: “Oorlogsverklaring aan alle huishoudhulpen”

De vakbonden van de dienstenchequesector dienen een stakingsaanzegging in voor 7 februari. Dat melden ze in een persbericht. De staking komt er “naar aanleiding van de opzegging van de CAO’s over de eindejaarspremie en toeslag bij de economische werkloosheid door 2 werkgeversorganisaties.”

SGG

“Op 26 december hebben 2 werkgeversorganisaties, Federgon en DCO Vlaanderen, zonder enig voorafgaand overleg of signaal, 2 sectorale CAO’s opgezegd. Van een Kerstcadeau gesproken!”, klinkt het bij de vakbonden (ABVV Dienstencheques, ACV Voeding en Diensten en ACLVB).

“Een dergelijke houding is ongezien en een inbreuk op alle regels inzake het sociaal overleg. Dit is een regelrechte oorlogsverklaring aan alle huishoudhulpen. Dit getuigt van een enorme arrogantie en minachting ten aanzien van vakbonden en werknemers uit de sector. Bovendien schept dit een gevaarlijk precedent, dat zou kunnen overslaan naar andere sectoren. De vakbonden kunnen dus niet anders dan krachtig reageren. Vandaag (vrijdag, red.) is een stakingsaanzegging ingediend.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer