Deel van woning weggeblazen na ontploffing tijdens renovatiewerken: “Gelukkig was er niemand binnen”

© Het Nieuwsblad

Jabbeke -

Een gevel van een woning in de Boekweitstraat in Jabbeke is vrijdagmiddag deels weggeblazen. Een ontploffing lag aan de oorzaak van het incident. De woning is volledig onbewoonbaar verklaard. “De eigenaar bevond zich net in het tuinhuis”, zegt burgemeester Frank Casteleyn.

De redactie

Een eigenaar van een woning in de Boekweitstraat in Jabbeke beleefde vrijdagmiddag de schrik van zijn leven. De man was verbouwingswerken aan het doen toen een petroleumkachel plots ontplofte. Door de knal werd een deel van de woning volledig weggeblazen. “De man was op het moment van de ontploffing net in het tuinhuis”, zegt burgemeester Frank Casteleyn. “Gelukkig was er dus niemand binnen.”

Onbewoonbaar

De brandweer, politie en Fluvius kwamen ter plaatse om de schade op te meten. Er zijn geen stabiliteitsproblemen, maar de woning is wel onbewoonbaar verklaard. De twee aanpalende woningen niet. Het parket van West-Vlaanderen heeft geen deskundige aangesteld, omdat de oorzaak duidelijk accidenteel is.

De politie stelde een tijdlang een ruime perimeter in voor de veiligheid te garanderen. De straat was daarom een tijdlang niet toegankelijk voor verkeer.

Een deel van het bijgebouw werd volledig weggeblazen.© Het Nieuwsblad

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen