Meer en meer banken verlagen de rente op de autoleningen

Autosalon of niet, de banken verlagen de rente op de autoleningen. Argenta beet begin deze maand de spits af. Nu volgen ook KBC, BNP Paribas Fortis en Beobank.

Waarom is dit belangrijk?

Er komt volgend jaar geen nieuwe editie van het Autosalon. Tijdens de coronacrisis werden ook twee Autosalons geannuleerd. Vorig jaar was er een afgeslankte editie. Toch snoeien de banken deze maand in het prijskaartje van de autoleningen. Het gaat om tijdelijke acties.

Context: Argenta was begin deze maand de eerste bank om de rente op de autoleningen te verlagen.

  • Die bank heeft tot en met 17 februari de rente op kredieten voor een nieuwe wagen (maximaal 3 jaar oud) verlaagd van 5,59 naar 4,39 procent. Wie een lening afsluit voor een groene wagen betaalt tijdelijk een rente van 3,99 procent in plaats van 5,49 procent.
    • Naast de autoleningen paste Argenta ook zijn tarief voor de (elektrische) fietslening aan. Dat tarief bedraagt momenteel 3,99 procent
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Corneel Vanfleteren & Wouter Verschelden
Meer