Akram Afif scoorde twee treffers.© EPA-EFE

Twee ex-spelers van Eupen bezorgen Qatar ruime winst in openingsmatch Asian Cup

Gastland Qatar heeft de openingsmatch van de Asian Cup tegen Libanon gewonnen. De Qatarezen, die vorige winter ook het wereldkampioenschap voetbal organiseerden, haalde het met 3-0.

Michael Van Damme

Akram Afif (45’) legde net voor rust de terugleggende kopbal van Almoez Ali in het hoekje.

Akram Afif viert zijn openingsgoal op slag van rust.© REUTERS

Elf minuten na de pauze kopte diezelfde Almoez Ali (56’) de dubbele voorsprong op het bord na een knappe Qatarese combinatie.

Assistgever bij de openingstreffer Almoez Ali scoorde de 2-0.© AFP

In blessuretijd maakte Afif (90’+6’) de Libanezen helemaal af met zijn tweede van de avond. Zowel Afif als Ali hebben een verleden in België bij Eupen.

Akram Afif maakte er 3-0 van met zijn tweede van de avond.© AFP

Qatar gaat logischerwijze aan de leiding in groep A. China en Tadzjikistan spelen zaterdagmiddag (15u30 Belgische tijd) de andere partij in poule A. Op die dag staan er met Australië-India (12u30) en Oezbekistan-Syrië (18u30) nog twee andere wedstrijden op het programma.