© bdd

Man die broer neersteekt voor ruzie over 6 euro blijft in cel

Een ruzie over 6 euro. Meer was er niet nodig voor Jan S. (29) uit Herselt om zijn broer Raf (35) ei zo na dood te steken. De dader wordt verdacht van poging doodslag. Zijn aanhouding is bevestigd.

Ivo Meulemans

Vrijdagavond gaf een ontmoeting tussen de twee meteen vonken. Jan S. had gemerkt dat er 6 euro van de kast was verdwenen. Hij verweet zijn oudere broer dat hij met het geld door de takken was. Raf ontkende met klem en maakte zich druk. Toen Jan S. zijn broer er opnieuw over aansprak, gingen de poppen aan het dansen.

“De oudere broer greep mijn cliënt meteen vast en trok hem over de kachel”, vertelt Peter Janssens, de advocaat van Jan S. “Er ontstond een stevige worsteling. Om zijn broer af te houden, haalde mijn cliënt een aardappelmesje uit zijn broekzak en heeft hij meerdere steken toegediend.”

De feiten deden zich voor in de woning van de moeder. Jan S. had het wapen naar eigen zeggen niet bewust op zak. Hij had eerder met het mes enkele loshangende draadjes van zijn broek verwijderd. Raf S. moest een vijftal messteken incasseren. Hij werd geraakt in de borst, de buik en in de arm. Hij werd vrijdag in kritieke toestand naar het ziekenhuis van Geel gevoerd. De man is intussen aan de beterhand en al verhoord door de onderzoekers.

Jan S. wordt verdacht van poging tot doodslag. “Maar mijn cliënt heeft nooit de intentie gehad zijn broer te doden”, zegt meester Janssens. “Hij heeft gehandeld uit frustratie. Zijn broer is groot en sterk en hij heeft altijd het onderspit moeten delven.”

De raadkamer verlengde dinsdag de aanhouding van Jan S. werd met een maand verlengd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER