© VDB

Plus ArtikelBNXT League Kortrijk Spurs 70 - Limburg United 80

Limburg United pakt belangrijke zege in en tegen Kortrijk: “Dit is hoe wij zijn”

Limburg United heeft in Kortrijk geantwoord na de thuisnederlaag tegen Bergen (70-80). Deze keer speelde het wel een heel sterke eerste helft en had het bij de rust al een ruime voorsprong te pakken. Al werd het in het slotquarter wel nog even warm.

Johnny Peeters

Via Osunniyi en Delalieux begon Hubo Limburg United sterk in Kortrijk (2-8). De West-Vlamingen konden daarna profiteren van te veel fouten bij de Limburgers om gelijk te maken. Het was opnieuw Osunniyi en een driepunter van Hammonds die voor 12-19 zorgden, maar ook daar had Kortrijk een antwoord op. Van Ounsem liet zich inside opmerken. De Spurs kwamen telkens gelijk, maar Limburg liet ze er niet over gaan.

Halfweg het tweede quarter dreef United het tempo op en kon hierdoor 28-42 uitlopen. Kortrijk was dan even het noorden kwijt. Na de rust liepen de Limburgers verder uit tot maximum 42-62. “We hebben vandaag een wedstrijd gespeeld zodat we dat deden tot voor de match tegen Luik”, beseft coach Westphalen. “Er was veel defensieve energie. Iedereen deed zijn job en aanvallend ging de bal rond. Dit is hoe wij zijn. Dit moeten we constant brengen.”

Jonas Delalieux.© VDB

Time-out

Toch gaven de Spurs nog niet op. Ze kregen iets te veel tweede kansen en zes minuten voor het einde stond het 60-69. Coach Westphalen greep in met een time-out. “Op dat moment had ik het gevoel dat ik die time-out moest nemen”, aldus Westphalen. “Het was vooral om opnieuw wat rust te brengen. Kortrijk is een ploeg die van tussenspurten leeft. Ze deden een mini-spurtje. We hielden ons hoofd koel en dat was belangrijk.”

Daarna was United wel beter in de rebound. Door de nederlagen van Mechelen, Charleroi en Luik doet Limburg United een schitterende zaak in de strijd om de top vijf. “We blijven focussen op onszelf”, voegt Westphalen toe. “Naarmate het seizoen vordert zullen we zien of we bij de eerste vijf eindigen. Als je enkel naar jezelf kijkt, blijft het het langste duren.”

QUARTERS: 14-19, 19-29 (33-48), 18-18 (51-66), 19-14.

HOUSE OF TALENTS KORTRIJK SPURS: GARDNER 3+6, ATKINSON 6+3, PERRY 4+3, POUEDET 3+3, PRITZL 5+2, Brussen 0+2, D’Espaillier 5+2, De Ridder 4+5, Burton 3+11.

HUBO LIMBURG UNITED: PENN 4+2, CALE 2+8, LESUISSE 6+0, DELALIEUX 7+11, OSUNNIYI 15+9, Serron 2+2, Lambot 0+0, Van Ounsem 6+0, Leemans 0+0, Hammonds 6+0.

Jonas Delalieux: “Belangrijke winst voor het vertrouwen”

“In het algemeen spelen we een heel sterke wedstrijd en deden we onze job”, aldus Delalieux, die achttien punten maakte. “Alleen de laatste vijf minuten hadden we het moeilijk. We gaven in het slotquarter te veel rebounds weg waardoor Kortrijk terug kon komen. Als dat niet gebeurd was, dan was de match begin vierde quarter al gespeeld. Deze zege hadden we echt nodig na de nederlaag van vorige week. Het is niet alleen belangrijk om de top vijf te halen, maar ook voor het vertrouwen naar de bekerwedstrijden van volgend weekend tegen Leuven toe.” (jope)

© VDB

© VDB

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer