De bewuste fase met Adebayo (nummer 11) en doelman James Trafford.© AFP

VIDEO. Vincent Kompany neemt VAR op de korrel na gecontesteerde gelijkmaker in degradatietopper: “Dit is een grap”

Burnley heeft belangrijk en pijnlijk puntenverlies geleden in de degradatietopper tegen Luton Town. De ploeg van Vincent Kompany kwam na 36 minuten op voorsprong via Amdouni, maar slikte in de 92ste minuut nog de 1-1. Er kwam een VAR-check voor een mogelijke fout op doelman Trafford, maar de 1-1 werd uiteindelijk goedgekeurd.

Michael Van Damme
Bron: Belga

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Er volgde een lange VAR-check na de gelijkmaker. Vraag was of dat Elijah Adebayo doelman James Trafford een duwtje gaf en zo uitschakelde waarna Morris scoorde.

Tot grote woede van de thuisfans bleef het doelpunt overeind. Met een zege had Burnley tot op één punt kunnen naderen van Luton Town, waar Thomas Kaminski onder de lat staat, nu blijft de kloof vier punten. Bij Burnley stond Ameen Al-Dakhil voor het eerst sinds begin november in de basis.

“Dit is een grap, een grap”, reageerde Kompany na afloop. “Ik wil allereerst zeggen dat Luton alle lof verdient. Het is een uitstekende ploeg. Maar in deze fase moet ik mijn team en mijn club verdedigen. Ik vind het onbegrijpelijk dat men dit niet als een fout beschouwt. Het was een duidelijke poging om de keeper te hinderen. Na de goal juichte ook geen enkele speler van Luton. De spits keek naar de ref om te zien of hij ermee weg zou komen. Ik dacht bij mezelf: ‘wat moet ik nu nog tegen mijn spelers zeggen?’. Ik begrijp niet wat hen de voorbije weken allemaal overkomt.”

Kompany verwees met die laatste uitspraak naar een aantal controversiële beslissingen die dit seizoen in het nadeel van zijn team werden genomen. “Het was zo tegen Aston Villa, Bournemouth, Forest ... hoe vaak gaat dit blijven gebeuren? Er volgen enkele lijntjes in de krant en dan gaan we verder. Maar gevolgen? Nul.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Door het puntenverlies blijft Burnley na 21 speeldagen als negentiende in het klassement steken op 12 punten, vier punten minder dan Everton dat met een match minder op de “veilige” zeventiende plaats staat.

De club van Vincent Kompany blijft voorlaatste in de Premier League met drie punten meer, maar ook één wedstrijd meer gespeeld dan Sheffield United.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer