Pieter-Jan Vanstockstraeten / Ph
Volledig scherm
PREMIUM
© Pieter-Jan Vanstockstraeten / Ph

INTERVIEW. “Om mee te regeren, willen we compromissen sluiten”: Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken ruikt de overwinning

Ander en Beter, is de campagneslogan van Vlaams Belang. “Mijn partij is de enige kans op echt ander beleid.” Maar bij het begin van het verkiezingsjaar zit voorzitter Tom Van Grieken (37) met een schandaal. Chinagate irriteert hem: hij heeft het over politieke spelletjes, framing en insinuaties. “U moet stoppen met spoken te zien!”

153 reacties

  • Eddy Serneels

    3 maanden geleden
    Hoe kunnen de meeste mensen nog stemmen op politieke partijen die niet luisteren naar de bevolking, niets presteren en aan zakkenvullerij doen. Ander en beter!
  • Nico Herbots

    3 maanden geleden
    Hij mag op zijn blote knietjes gaan zitten dat de traditionele partijen het pad zo mooi voor hem hebben geëffend. Geruzie, gekonkelfoes, zelfs regelrecht wanbeleid ... overschaduwden de enkele successen. Mensen geloven niet meer in politiek en loze beloftes, ze zijn het beu. Dan krijg je dit soort figuren op de voorgrond. Zolang je in de oppositie zit, kan je je met simpele praat profileren als de man van de grote veranderingen. Het doen is andere koek, kijk naar Wilders. Ik ben heel benieuwd.
  • Francois Sals

    3 maanden geleden
    ik zou momenteel niet weten op welke partij ik zou stemmen ! maar als men mij in het kieshokje zou duwen en zeggen NU MOET je stemmen, dan zou ik voor het Vlaams Belang stemmen .Of ze het goed zouden doen weet ik niet ...maar ik zou denken, slechter dan dat het nu is ,dat kan toch niet !! Momenteel is het met 7 partijen een puinhoop en dat kan ook NOOIT goed werken.
  • Dianne Audenaert

    3 maanden geleden
    Ik stem al jaren voor VB en ze kunnen nu op vele mensen rekenen kijk maar naar de peilingen die liegen niet zeker .
  • Ingrid De Cremer

    3 maanden geleden
    Sorry, iedereen stemt op wie men wilt ,maar reeds meer dan 40 jaar mensen uit sluiten die hier geboren zijn en jaarlijks de schulden mee af betalen door anderen gemaakt ,is ook niet fraaie,hoe zouden zij die dit doen zich zelf voelen ?