Trajectcontrole
Volledig scherm
PREMIUM
Trajectcontrole © ID/ Dries Luyten

EXCLUSIEF. Meeste gemeenten willen alweer af van trajectcontroles met GAS-boetes: straks weer klassieke boetes?

De meeste Vlaamse gemeenten willen liever geen trajectcontroles op basis van GAS-boetes. Dat blijkt uit een onderzoek van de Vlaamse overheid dat HLN kon inkijken. Zelfs een groot aantal gemeenten die er gebruik van maken, willen ervan af. Nochtans waren lokale trajectcontroles toch de nieuwe melkkoe voor onze gemeenten? Wat is er aan de hand?

80 reacties

  • Hubert Vanmechelen

    3 maanden geleden
    Wat er aan de hand is ? Werkelijk ? Dat er heel wat politici zijn die niet verder willen nadenken dan hun neus lang is !
  • Leonarda Van Opbroecke

    3 maanden geleden
    Toch in de media geweest. Een privé firma die instaat voor die installatie, plaatsing en onderhoud, incasseert toch ook de boetegelden. De vraag was in hoeverre dat wettelijk is/was want daar kon in de reportage nog niet op geantwoord worden. Daar zal nu het schoentje beginnen wringen.
  • Raoul Rouma

    3 maanden geleden
    Zoals verwacht, heeft niets met verkeersveiligheid te maken maar alles draait om de lieve centen.
  • richard lenssens

    3 maanden geleden
    Natuurlijk eens het geweten is brengt niks meer op doordat ze omzeilt worden door zelfs om te rijden.Mijn tochter woont in straat waar eens 70km/hr toegelaten was,dan hebben ze er 50 van gemaakt(weet dat er 7 zijstraten met voorrang van rechts op uitkomen)Plots verscheen daar traject controle(nu ca 2 maand)en plots was voorrang van rechts verdwe-nen alleen al omdat de bestuurders zouden kunnen doorrijden en ja je raad het,te kunnen beboeten want de weg is vrij lang maw puur pesterijen zijn het
  • Marc Croonen

    3 maanden geleden
    Ik kan me niet herinneren wanneer er bij ons int dorp nog een ongeval was met gewonden. Toch hebben ze er overal trajectcontroles van gemaakt die overgaan van 50 naar 30 naar 50, je betrapt er je eigen op dat je soms te snel rijd. Maar gevaarlijk? Nee, enkel voor uw portemonnee.!