Justitieminister Paul Van Tigchelt.
Volledig scherm
Justitieminister Paul Van Tigchelt. © BELGA

Staatsveiligheid sloeg al 8 keer alarm over politici sinds begin legislatuur: “Het hoeft niet alleen over mensen van Vlaams Belang te gaan”

Staatsveiligheid heeft sinds het begin van deze legislatuur al 8 keer aan de alarmbel getrokken over politici die een bedreiging vormden. Ze waren - al dan niet bewust - betrokken bij bijvoorbeeld spionage, extremisme of georganiseerde misdaad. Namen worden niet prijsgegeven, omdat het om geheime informatie gaat. Maar justitieminister Paul Van Tigchelt licht wel een tipje van de sluier in ‘De Ochtend’ op Radio 1: “Het hoeft niet alleen over mensen van Vlaams Belang te gaan.”

53 reacties

  • Ludo Van Damme

    3 maanden geleden
    In de Financial Times en in Der Spiegel worden de mails en sms-berichten van VB-er Creyelman met de Chinese spion uitdrukkelijk vermeld.
  • René Lodeweyckx

    3 maanden geleden
    En wie hecht nog geloof aan of in onze Belgische politiek? In het buitenland zijn we veel geloofwaardigheid kwijtgeraakt.
  • Jef Verhulst

    3 maanden geleden
    Wie één naam noemt, moet ze allemaal maar noemen of gewoon zwijgen. Zo bezorg je het VB gewoon nog meer stemmen. Het is dus waarschijnlijk dat er leden van de Vivaldi coalitie betrokken zijn.
  • Emiel Van Riet

    3 maanden geleden
    Na de verkiezingen gaat hij vertellen wie de andere waren...
  • guy van meeuwen

    3 maanden geleden
    De Croo: Ik heb er voor gezorgd------ Die man steekt pluimen op zijn hoed zonder iets te doen. Als je FC noemt, noem dan ook de 7 anderen, dat zou tenminste eerlijk zijn.