© Brandweer Innichen

Duits meisje (16) dat vermist raakte tijdens skivakantie in Zuid-Tirol, dood teruggevonden

Een 16-jarig Duits meisje dat vermist was geraakt tijdens een skivakantie in het Italiaanse Zuid-Tirol, is dood teruggevonden. Het meisje kwam vermoedelijk om het leven na een val, melden de plaatselijke autoriteiten.

mtm
Bron: DPA

Het meisje was vrijdagochtend vroeg vertrokken uit de vakantiewoning waar ze met haar gezin verbleef om een bergwandeling te maken in San Candido, een gemeente in de Italiaanse provincie Zuid-Tirol, gelegen in de Dolomieten. Omdat ze na enkele uren nog altijd niet was teruggekeerd, gaf haar gezin haar als vermist op.

Er werd een grote zoekactie op poten gezet die helaas een tragische afloop kende: vrijdagnamiddag rond 14 uur werd het levenloze lichaam van de tiener gevonden aan de voet van een bergpad, op 1.450 meter hoogte. Alles wijst erop dat het meisje is uitgegleden tijdens haar wandeling en vervolgens enkele meters naar beneden gevallen is. Er werd nog geprobeerd om het meisje te reanimeren, maar hulp kon niet meer baten.

Er werd een onderzoek naar het overlijden geopend en de plaatselijke officier van justitie heeft een autopsie op het lichaam bevolen. Die moet uitsluitsel geven of het meisje om het leven kwam door de val, dat ze is doodgevroren of dat er mogelijk nog iets anders gebeurd is.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer